Northug takket nei til reserveplass i OL

Det siste OL-uttaket: Petter Northug er ikke engang reserve

Er fortsatt syk, framtida er uviss.

ET MISLYKKET FORSØK: Petter Northug gikk tremil i Skandinavisk cup i Piteå i januar, men ble syk etter løpet. Dermed gikk han glipp av både NM og verdenscupen i Planica. Nå er også OL definitivt utenfor rekkevidde. Foto: NTB Scanpix
ET MISLYKKET FORSØK: Petter Northug gikk tremil i Skandinavisk cup i Piteå i januar, men ble syk etter løpet. Dermed gikk han glipp av både NM og verdenscupen i Planica. Nå er også OL definitivt utenfor rekkevidde. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Petter Northug er utelatt fra den norske OL-troppen til Pyeongchang. Det kom fram da Olympiatoppen presenterte det siste OL-uttaket på Sognsvann i dag.

De siste langrennsløperne som får OL-plass, er Emil Iversen, Eirik Brandsdal, Pål Golberg og Mari Eide. Sondre Turvoll Fossli og Kari Øyre Slind fikk også OL-billett, men er med som reserver.

Langrennssjef Vidar Løfshus har holdt døra på gløtt for at Northug også kunne være reserve til troppen, selv uten å ha gått andre renn i verdenscupen enn prologen på Lillehammer i begynnelsen av desember.

- Det har vært stor grad av enighet med landslagsledelsen i dette uttaket, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø på en pressekonferanse på Olympiatoppen, og forklarer at sykdommen sammen med få konkurranser var utslagsgivende for å utelate Northug fra troppen.

- Det er en avklaring mellom landslagsledelsen og Petter på det punktet, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø på pressekonferansen.

- Men hvis jeg ikke hadde vært enig i uttaket, så hadde det ikke sett sånn ut, legger han til.

Northug fortsatt syk

Muligheten for å være OL-reserve har Northug takket nei til. Northug er fortsatt syk, og sliter med forkjølelsen som har holdt ham ute fra både NM og den siste OL-kvalsjansen i Planica.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer