Northug takket nei til reserveplass i OL

Det siste OL-uttaket: Petter Northug er ikke engang reserve

Er fortsatt syk, framtida er uviss.

ET MISLYKKET FORSØK: Petter Northug gikk tremil i Skandinavisk cup i Piteå i januar, men ble syk etter løpet. Dermed gikk han glipp av både NM og verdenscupen i Planica. Nå er også OL definitivt utenfor rekkevidde. Foto: NTB Scanpix
ET MISLYKKET FORSØK: Petter Northug gikk tremil i Skandinavisk cup i Piteå i januar, men ble syk etter løpet. Dermed gikk han glipp av både NM og verdenscupen i Planica. Nå er også OL definitivt utenfor rekkevidde. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Petter Northug er utelatt fra den norske OL-troppen til Pyeongchang. Det kom fram da Olympiatoppen presenterte det siste OL-uttaket på Sognsvann i dag.

De siste langrennsløperne som får OL-plass, er Emil Iversen, Eirik Brandsdal, Pål Golberg og Mari Eide. Sondre Turvoll Fossli og Kari Øyre Slind fikk også OL-billett, men er med som reserver.

Langrennssjef Vidar Løfshus har holdt døra på gløtt for at Northug også kunne være reserve til troppen, selv uten å ha gått andre renn i verdenscupen enn prologen på Lillehammer i begynnelsen av desember.

- Det har vært stor grad av enighet med landslagsledelsen i dette uttaket, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø på en pressekonferanse på Olympiatoppen, og forklarer at sykdommen sammen med få konkurranser var utslagsgivende for å utelate Northug fra troppen.

- Det er en avklaring mellom landslagsledelsen og Petter på det punktet, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø på pressekonferansen.

- Men hvis jeg ikke hadde vært enig i uttaket, så hadde det ikke sett sånn ut, legger han til.

Northug fortsatt syk

Muligheten for å være OL-reserve har Northug takket nei til. Northug er fortsatt syk, og sliter med forkjølelsen som har holdt ham ute fra både NM og den siste OL-kvalsjansen i Planica.

- Petter er fortsatt ikke i trening. Det sitter dypt i brystet, og han hoster fortsatt, så han er ikke frisk ennå, sier Northugs trener, Stig Rune Kveen, til Dagbladet.

Legger opp?

Dermed er Northugs sesong gått fra å satse alt mot et siste OL til å rett og slett bli frisk.

- Det er jo ikke noe artig å miste OL, men han takler det bra. Det er nåsituasjonen som gjelder for Petter, og akkurat nå handler den om å bli frisk og få kommet seg i trening igjen, sier Kveen til Dagbladet.

- Legger han opp nå som OL ryker?

- Det er for tidlig å si. Nå må han bli kvitt forkjølelsen som har plaget ham så lenge og få trent.

Mange nye uttatte

Flere medaljehåp fikk OL-billett i dag, blant annet Maren Lundby. Også hopperen Silje Opseth får være med til Pyeongchang. Derimot venter Olympiatoppen og hoppledelsen med å ta ut herrehoppere til etter helgas renn i Zakopane.

- Det er en mulighet vi benytter oss av, sier vinteridrettssjef Helge Bartnes.

I skiskyting fikk Tiril Eckhoff og Hilde Fenne klarsignal i dag. Herrelaget ble tatt ut forrige uke.

Tiril Sjåstad Christiansen og Christian Nummedal fikk OL-plass i freestyle, og Hedvig Wessel og Vinjar Slåtten skal delta i kulekjøring.

Kristin Lysdahl og Maren skjøld fikk alpinplasser.