- Det sitrer i kroppen bare jeg tenker på det

Kan denne duoen gi oss det vakreste vi får i EM?

DRØMMEDUO: Mario Balotelli og Antonio Cassano kan gi oss det vakreste vi får fra EM, mener ekspert på italiensk fotball. Foto: EPA/MAURIZIO DEGL' INNOCENTI/NTB scanpix
DRØMMEDUO: Mario Balotelli og Antonio Cassano kan gi oss det vakreste vi får fra EM, mener ekspert på italiensk fotball. Foto: EPA/MAURIZIO DEGL' INNOCENTI/NTB scanpixVis mer

(Dagbladet):  • EM PÅ DAGBLADET.NO: For 179 kroner kan du kjøpe tilgang til 10 av EM-kampene, som vises i Fotballstudio. Kjøp abonnement her!

Den italienske landslaget har ikke hatt den beste oppladningen før EM. Snaut to uke før åpningskampen slo italiensk politi til mot en rekke spillere og ledere mistenkt for å ha medvirket til kampfiksing.

KLEDD FOR SUKSESS: Det italienske landslaget stilte opp i dress da de landet i Ukraina. Foto: AFP PHOTO / STRINGER/NTB scanpix
KLEDD FOR SUKSESS: Det italienske landslaget stilte opp i dress da de landet i Ukraina. Foto: AFP PHOTO / STRINGER/NTB scanpix Vis mer

Likevel tror ikke ekspert på italiensk fotball og kommentator i canal+, Per-Jarle Heggelund, at det vil hemme «Azzurri» under mesterskapet.

- Jeg tror det er andre land som har mye større problemer enn Italia. Se på England feks, som har hatt en mediestorm uten like. De har betydelig større problemer. Det er ingen i den italienske troppen som har gjort noen ting. Domenico Criscito bedyrer sin uskyld til tross for at han ble kastet ut. Gianluigi Buffon skal ha spilt på helt andre ting enn fotball, han må få bruke pengene på hva han vil. Guttene er profesjonelle. Ryker Italia ut så er det fordi de ikke er gode nok, går de videre så er det fordi de er gode nok. Jeg kjøper ikke helt at det er krise i troppen. Jeg tror ikke det påvirker laget så mye som alle vil ha det til. Treningskamper betyr ingenting. Italia hadde 8-2-0 i kvaliken hvor laget scoret 20 mål og slapp inn to, det er det som teller, sier Heggelund til Dagbladet.

Gianluigi Buffon (34) er mistenkt for omfattende gamblingaktivitet og kampfiksing. Domenico Criscito (25) ble kastet ut av EM-troppen i forkant av mesterskapet etter mistanke om kampfiksing. Samtidig mistet laget Juventus-midtstopper Andrea Barzagli som pådro seg en skade i 0-3 tapet mot Russland i generalprøven.

-Sitrer i kroppen Mange forbinder det italienske landslaget med store stjernenavn. Ved å se på årets EM-tropp er det verdt å merke seg at det er en betydelig stor andel hjemlige spillere Claudio Cesare Prandelli har valgt ut.

- Det er ut med Nesta, Cannavaro, Gattuso, Inzaghi og hele eliten som har gitt seg på landslaget. Sånn sett har Italia et mindre press enn tidligere. Men Italia er Italia, de stiller opp i EM for å vinne, det er tross alt italia det er snakk om. De har ikke den beste troppen med de største navnene, men dette er kanskje den mest interessante troppen. Bare det faktum at de kan ha Mario Balotelli og Antonio Cassano på topp. Det sitrer i kroppen bare jeg tenker på det. Den duoen kan gi oss det vakreste vi får i EM, sier Heggelund.

Til tross for at de store navnene glimrer med sitt fravær, er det verdt å merke seg noen spillere som Heggelund tror vil dominere under mesterskapet.

- Se på Antonio Di Natale, det er bare to spillere i Europa som har scoret flere mål enn ham, og de to spiller i Spania (Messi og Ronaldo). Han er en superstjerne, men folk som heier på lag som Sunderland vet kanskje ikke hvem han er. På midtbanen har du Claudio Marchisio som kommer til å dominere internasjonalt og i Champions League for Juventus, han er ferdig utviklet. Han er en målfarlig midtbanespiller som går godt sammen med Andrea Pirlo. Så har du Giorgio Chiellini. Du finner ikke en bedre midtstopper. Det er et helvete å møte ham. Han er en spiller du er fornøyd med å ha på laget, og du blir misfornøyd når han er motstanderen din. Gianlugi Buffon er en av verdens beste keepere, kanskje den beste, sier Heggelund.

KAN BLI EN EM-HIT: Sebastian Giovinco har briljert i Serie-A denne sesongen, og vil nok få spileltid i EM.  Foto: REUTERS/Tony Gentile/NTB scanpix
KAN BLI EN EM-HIT: Sebastian Giovinco har briljert i Serie-A denne sesongen, og vil nok få spileltid i EM. Foto: REUTERS/Tony Gentile/NTB scanpix Vis mer

- Er det noen italienske spillere som vil skape seg et navn under mesterskapet?

- Claudio Marchisio burde være kjent for de fleste, han er en som nå skal ta steget opp. Så er det jo lille, verdens minste, Sebastian Giovinco (25) som er 1.64 meter på strømpelesten. Han har dominert i Serie-A for Parma til tider, og vil få spilletid i mesterskapet, sier Heggelund.

Lover at det ikke blir ny EM-fiasko Per-Jarle Heggelund mener at det italienske laget er godt nok til å heve EM-pokalen 1. juli, men at det er noen momenter som gjør at han er usikker på om det vil skje.

- I og med at det er så mange spørsmålstegn med formasjonen, og 0-3 mot Russland i generalprøven, så forventer jeg ikke at de skal gå til topps. Det er usikkert om det blir firebackslinje eller trebackslinje. Men jeg gleder meg mye til å se dette italienske laget. De kan vinne EM, men det blir beintøft. Italia skal gå videre fra gruppa. De vil havne i en knokkelkamp mot Kroatia om de skulle tape for Spania i åpningskampen. Laget som vinner kampen mellom Kroatia og Italia går videre. Det vil være en gedigen skuffelse om de ikke går videre fra gruppespillet. Det blir iallefall ikke en fiasko allá 2004, det kan jeg love deg, sier Heggelund.

Italia åpner med kamp mot regjerende EM- og VM-mester Spania søndag 10. juni.