Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det sitter ganske mye i hue nå for tida

- Har vært litt knekt, sier Heidi Weng.

TRIPPEL NORSK: Therese Johaug vant fellesstareten i Lenzerheide foran Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng. Foto: NTB Scanpix
TRIPPEL NORSK: Therese Johaug vant fellesstareten i Lenzerheide foran Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng. Foto: NTB Scanpix Vis mer

LENZERHEIDE (Dagbladet): - Det har ikke noe med det fysiske å gjøre, det er bare.... ingen ting å snakke om egentlig, sa Heidi Weng etter tredjeplassen på fellestarten over 15 kilometer i Lenzerheide i dag.

Som ventet kunne hun ikke gjøre noe som helst med suverene Therese Johaug i dag, men måtte også gi tapt mot Ingvild Flugstad Østberg.

- Jeg hadde tenkt å åpne rolig, men det klarte jeg jo selvsagt ikke. Jeg ble med på kjøret, og brukte vel for mye krefter på første runden. Etterhvert innså jeg at jeg måtte roe ned for i det hele tatt å komme til mål, sier Weng.

Som altså - i pressesonen etter løpet - selv omtalte sin mentale tilstand som litt «sårbar» for tida.

- Det har vært litt mye, sier hun, uten å ville utdype. Men bruddet med kjæresten Emil Iversen før jul ligger det som et faktum. Det samme gjør episoden i Kuusamo der hun gikk i mål en runde for tidlig.

Blir irritert - Jeg blir lett lei meg og lett irritert om dagen. Etter sprinten i går var jeg veldig irritert. Jeg var irritert på meg selv fordi jeg gjorde en taktisk feil. Men jeg lot det gå litt utover Stina Nilsson. Det var dumt av meg. Ti minutter etter angret jeg, og i dag ba jeg henne om unnskyldning. Hun bare smilte og lo og sa at alt var ok, sier Weng

- Hva nå?

- Jeg må bare ta den tida jeg trenger, så tror jeg at jeg vil komme tilbake og være fornøyd med ting og tang. For tida er jeg litt for sårbar.

- Vil du være fornøyd med en pallplass i Tour de Ski?

- Hadde jeg fått til det ville jeg nok vært fornøyd ja.

Klarer ikke drikke Heidi Weng fikk et tungt løp i går, men jublet likevel for tredjeplassen.

- Jeg er ikke bedre enn dette nå heller, men er desto mer imponert over Therese og Ingvild, sier Weng, som fikk «kjeft» fordi hun drakk for lite under 15-kilometeren i dag.

- Jeg klarer ikke å få i meg nok væske. Jeg må øve på det der tror jeg. Jeg får det ikke helt til. Drikker jeg, får jeg ikke puste skikkelig, jeg mister pusten. Men jeg er jo tørst, så jeg må jo drikke. Når jeg skal svelge går det gjerne feil vei, det er litt ekkelt.

- Men det der skal jeg øve på og få til. Jeg skal nok få det til og komme skikkelig tilbake, sier hun til Dagbladet.

MYE Å TENKE PÅ: Heidi Weng. Foto: NTB Scanpix
MYE Å TENKE PÅ: Heidi Weng. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media