SEIERHERREN:  Dag-Eilev Fagermo har gjortalt riktig med Odd. Så riktig at laget hans dominerte Molde og for alvor begynner å se ut som et lag som kan true Rosenborg i kampen om seriegullet. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
SEIERHERREN: Dag-Eilev Fagermo har gjortalt riktig med Odd. Så riktig at laget hans dominerte Molde og for alvor begynner å se ut som et lag som kan true Rosenborg i kampen om seriegullet. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpixVis mer

Det skal bli spennende å se hvor gode Odd blir når Dag-Eilev Fagermo får trent gutta sine i form

Odd var gode mens de ennå ventet på at Olivier Oceean skulle begynne å score mål. Med spissen tilbake i scoringsform handler resten av sesongen om å ta igjen Rosenborg.

Odd-Molde 2-0 (0-0)

AT ODD ER et topp fire lag er det ingen som har tvilt på. At de reellt sett kunne blande seg inn i gullkampen mellom Rosenborg og Molde har vært litt vanskeligere å se gjennom vinteren. Men etter elleve serierunder er det ikke lenger noen gode grunner for å tvile på at Dag Eilev Fagermos mannskap kan gå hele veien.

Ikke fordi de herjet med Molde denne mandagskvelden.

Men fordi Dag Eilev Fagermos mannskap stadig tar nye steg.

JEG SER EN stolt, ja, nærmest rørt hjemmetrener på Skagerak Arena, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Etter en veldig dårlig kamp og opplevelse mot Haugesund midt i forrige uke, den eneste virkelig dårlig matchen dette Odd-laget har spilt siden sesongstart, var Molde-kampen årets første deleksamen. Og Odd besto den ikke bare med glans gjennom å dominere et av Norges beste fotballag, de ristet også av seg mye tvil.

Det var nemlig ikke grunnleggende svakhetstegn som fikk dem til å se ut som et juniorlag i Haugesund.

Det var bare en dårlig dag.   

TRE HELT AVGJØRENDE faktorer taler for at Odd nå må regnes som en reell utfordrer til seriegullet i november:

1) De er normalt best når de har fått tid tid til å spille seg i form og finpusse/utvikle sitt angrepsmønster og samhandling, altså et høstlag.

2) De har tatt store steg defensivt.

3) Olivier Occean har begynt å score igjen ( etter åtte serierunder uten scoringer, tre på de tre siste kampene).  

OG DA TENKER jeg ikke bare på et lag vi snakker inn i gullkampen fordi de ligger der de gjør. Jeg tenker mest på et lag som bærer med seg alle de tegn et godt fotballag har. Som enorm trygghet i spill og motspill, stor tålmodighet, offensiv variasjon, duelltæl, tempo, gjennombruddskraft og finesse. Pluss den allerede nevnte spissen som på toppen av å ha begynt å score igjen, er en defensiv kjempe av dimensjoner.

Odd er rett og slett et godt fotballag.

Så enkelt er det.

DA MOLDE IKKE evnet å ha noe eget spill i SKien var Odd gode og kontrollerte kampen. Det var før pause. Da Molde satt inn Eidur Gudjohnsen fra start i andre omgang, og gjennom det fikk litt mer ro og trygghet med ballen i laget, ble Odd plutsdelig  livsfarlige. Og det var ikke bare innleggene fra Espen Ruuds høyrekant som plaget Molde da Odd fikk mer trøkk i den offensive boksen, det var alle Odds offensive kvaliteter. Og spesielt kontringene.

De to beste tilnærmet kopier av de Molde felte Strømsgodset med.

VELDIG LITE SLÅR en goal scoret etter fire berøringer på få sekunder fra den ene enden av banen til den andre. Rafik Zekhninis 2-0 - der Sondre Rossbach, Oliver Berg og Bentley alle hadde fått hvert sitt målgivende poeng om dette hadde vært ishockey - var en slik scoring. Og det forteller at Odd sakte men sikkert, spesielt fordi 1-0 (Occean på retur) også kom etter hurtige forflytninger i banens lengderetning, er i ferd med å få den biten på stell også.

Alle som tør å angripe dem på hjemmebane, for i Skien er det jo egentlig bare Molde som har våget så langt, vil få merke det.

DET ER IKKE noe nytt at Molde har trøbbel i Skien, de jo aldri vunnet der (åtte tap, åtte uavgjort). Men det er hører med til sjeldenhetene at de er sjanseløse. Hvilket forteller meg at Ole Gunnar Solskjærs mannskap er ustabile og slipper inn alt for mange mål (17 på 11 kamper) og at Dag Eilev Fagermos lag kanskje er det eneste som kan true Rosenborg. Det er selvfølgelig ingen konklusjon etter elleve serierunder, mer en liten spådom, men det er noe sårbart over Molde som jeg ikke finner i Odd.

Ole Gunnar Solskjærs mannskap varierer enormt i prestasjonene.

Dag Eilev Fagermos, med unntaket i Haugesund, leverer stort sett hele tida.