- Det skal de ha, Rosenborg, de prøvde!

Follo-treneren kopierte Eggens klassiker etter cupbragden. Nå vil de ha Liverpool.

VARSLET BRAGDEN PÅ FORHÅND: De færreste tok Follo-trener Hans-Erik Eriksen alvorlig da han insisterte på at guttene hans hadde en fair sjanse mot Rosenborg. I går kunne han sole seg i glansen, etter 3-2 mot laget som ikke har tapt i Tippeligaen i år.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
VARSLET BRAGDEN PÅ FORHÅND: De færreste tok Follo-trener Hans-Erik Eriksen alvorlig da han insisterte på at guttene hans hadde en fair sjanse mot Rosenborg. I går kunne han sole seg i glansen, etter 3-2 mot laget som ikke har tapt i Tippeligaen i år. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

||| (Dagbladet): 27.november, 1997: Stjernegalleriet til Real Madrid får kjørt seg på et vinterfrossent Lerkendal. Rosenborg vinner 2-0 etter scoringer av Roar Strand og Harald Martin Brattbakk.

- Det ska dæm ha, Real Madrid, dæm prøvd! uttaler RBK-trener Nils Arne Eggen etterpå.

Og sitatet er gått inn i historien som et av Eggens beste gullkorn.

22. september, 2010: Stjernegalleriet til Rosenborg får kjørt seg på en småhumpete Ski Stadion. Follo vinner 3-2 etter ekstraomganger, og utrolig nok: Det er slett ikke ufortjent.

- Det skal de ha, Rosenborg, de prøvde! uttaler Follo-trener Hans-Erik Eriksen til lokalavisa Østlandets Blad etterpå.

Og blir neppe en mindre helt i regionen av den slags morsomheter.

Askeladden
Follo-treneren hadde all grunn til å slå seg på brystet i går. Etter en nervøs åpning, der Follo manglet ro med ballen og fikk 0-1 i fleisen etter bare noen få minutters spill, kjempet jumbolaget i Adeccoligaen seg inn i oppgjøret.

Fire minutter før pause fikk de belønningen da venstreback Benjamin Dahl Hagen stormet i angrep og banket ballen forbi Daniel Örlund fra 20 meter.

Selv ikke da Steffen Iversen sendte gjestene tilbake i føringen etter drøye timen ville Follo gi opp.

Et magisk angrep ble avsluttet på klinisk vis av toppscorer Eirik Markegård etter 75 minutter - og det siste kvarteret var det Adeccoliga-laget som hadde de største sjansene til å avgjøre.

Det gjorde de uansett i ekstraomgangene, da innbytter Mads Clausen var ulydig og gikk i angrep. Sjelden kan det ha vært lettere for en trener å tilgi - for Clausen skjøt i mål med sitt andre touch på ballen.

Og Follo var klare for cupfinale. Mirakuløst nok.

- Vi er jo blitt kalt Askeladden, og det gikk jo bra med han til slutt, sier Eriksen til lokalavisa.

Vil ha Liverpool
Mannen som utliknet til 1-1, Benjamin Dahl Hagen, tillater seg å drømme litt etter bragden. For nå har Follo - som med god sannsynlighet spiller i norsk 2. divisjon neste sesong - en gyllen mulighet til å delta i kvalifiseringsrundene til Europa League.

- Tenk å kunne få spille mot Liverpool som Follo-spiller! Det hadde i hvert fall vært en once in a lifetime-mulighet, sier han til Østlandets Blad.

Så er spørsmålet om Liverpool greier å komme seg dit...

Hver kamp en cupfinale
Matchvinner Mads Clausen røper for Dagbladet at han startet gårsdagen med egg og bacon. Den endte på utestedet Bowlers på Ski - der heltene fikk sin velfortjente hyllest.

Og festen er bare en liten forsmak på hva som venter i Oslo midt i november.

- Situasjonen er egentlig absurd. Vi har mer enn én cupfinale igjen. Resten av sesongen handler om å redde plassen i Adeccoligaen, sier Follo-trener Eriksen til Dagbladet.

Da vi snakket med ham i timene før semifinalen i går var han tydelig på det var mulig å ryste Rosenborg - og til og med slå dem. Undervurdering var én faktor han trodde kom til å spille inn.

- Jeg tror ikke det er så lett for dem å unngå det. Litt av vår sjanse ligger naturligvis der, sa han.

Og la til at han hadde gjort en avtale med kompis Martin Andresen.

- Vi har gjort en avtale. Vålerenga skal ta dem i serien, og vi skal ta dem i cupen. Da slipper vi å få så mange trøndersmil i år.

Nå har han i hvert fall utført sin del av jobben...

FESTET I GÅR KVELD: Matchvinner Mads Clausen (i midten) festet sammen med supporterne på Bowlers i Ski i natt. Foto: John Terje Pedersen/Dagbladet
FESTET I GÅR KVELD: Matchvinner Mads Clausen (i midten) festet sammen med supporterne på Bowlers i Ski i natt. Foto: John Terje Pedersen/Dagbladet Vis mer