- Det skal ikke være mulig

G19 misset EM-plass på overtid.

DPPESTEMNING: Mohamed Elyonoussi (t.v) og Martin Rønning Ovenstad depper etter at det ble klart at Norge G19 ikke kommer til EM. Foto: Anders Hoven / Digital Sport
DPPESTEMNING: Mohamed Elyonoussi (t.v) og Martin Rønning Ovenstad depper etter at det ble klart at Norge G19 ikke kommer til EM. Foto: Anders Hoven / Digital SportVis mer

Norge-Kypros 3-0 (0-0):

MJØNDALEN (Dagbladet): Det norske G19-landslaget misset EM-sluttspillet i Litauen med knappest mulig margin. Seieren over Kypros på Mjøndalen idrettspark i kveld så ut til å sikre gruppeseier i eliterunden - foran stormaktene Nederland og Tyskland.

Hadde bare Tyskland klart å holde det 0-0-resultatet som i 92 minutter lyste på resultattavla mot Nederland, ville Norge fått spille EM-sluttspill - som ett av åtte lag. Men så scoret Thom Haye for Nederland, og sørget for at de oransje går til EM.

På innbyrdes oppgjør foran Norge.

- Jeg fikk først beskjed om at det var 0-0 i den andre kampen da vi var ferdige her. Da trodde jeg vi var videre. Så kom overtidsmålet. Det skal ikke være mulig, sier Ole Selnæs til Dagbladet.

På Mjøndalen idrettspark var det klasseforskjell i Norges favør mot Kypros. De røde eide ballen, hadde full kontroll bakover, men slet med å skape store sjanser.

Inntil 55 minutter var spilt.

Ohi Omoijuanfi fant Mohamed Elyounoussi - to av ti spillere som var med i dag som har spilt i Tippeligaen - og Sarpsborg-angriperen scoret sikkert. Tariks fetter økte seinere til 2-0, før Bård Finne avsluttet kontrollert alene med keeper til 3-0 like etterpå.

Det norske laget fikk best målforskjell, scoret flest mål - men 1-2-tapet i åpningskampen mot Nederland ble skjebnesvangert, siden også treskolandet endte på seks poeng i gruppa.

Flere av norske stortalentene sank sammen i skuffelse på matta da de umiddelbart etter kampslutt fikk vite om utviklingen i den andre kampen.