UT I KVALIFISERING: Norge røk ut av åttedelsfinalen mot England. Nå skal mannskapet til Even Pellerud spille om muligheten til å bli med i OL.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
UT I KVALIFISERING: Norge røk ut av åttedelsfinalen mot England. Nå skal mannskapet til Even Pellerud spille om muligheten til å bli med i OL. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

- Det skal mye til for at vi kan arrangere OL-playoffen i Norge

Telenor Arena er ikke ledig.

(Dagbladet): I morgen har Norges Fotballforbund og UEFA møte angående avviklingen av OL-kvaliken mellom Norge, Sverige, Sveits og Nederland. Kvalifiseringen mellom de fire lagene skal arrangeres i ett av deltakerlandene.

NFF har nedsatt en gruppe ledet av Heidi Støre (toppfotballsjef for kvinner). Etter morgendagens møte med UEFA lager gruppen en innstilling på hvorvidt Norge søker eller ikke.

- Hva som er status i forhold til kostnader, regler og beslutninger får vi vite da. Vi må nesten få dra til møtet i morgen, sier generalsekretær Kjetil Siem til Dagbladet.

Perioden som er satt av for playoffkamper (miniturneringen) er FIFAs internasjonale kampdatoer for kvinnelandslag, som er 29. februar til 9. mars 2016.

Kjetil Siem tror det blir vanskelig å holde miniturneringen i Norge.

- Jeg tror det skal mye til for at vi kan arrangere den playoffen. Telenor Arena greide ikke flytte arrangementer. Det var ikke ledig. Valhall hadde ikke internasjonal godkjenning. Da må vi utendørs, i februar. Da tror vi Sveits, Nederland og Sverige ligger bedre an. Dersom vi ikke hører noe annet i morra så ser ikke vi så positivt på det. Men vi får detaljene på møtet i morra, sier Siem.

Ikke et alternativ Dersom Telenor Arena, som er innendørs, hadde vært et alternativ, mener Siem at Norge kunne argumentert på en bedre måte. NFF har jobbet lenge med å se om Telenor Arena kunne flytte på arrangementer i tidsperioden.

- Når Telenor ikke får flyttet arrangementer, så er det bare slik. Det er den arenaen vi kan spille fotball på i Norge, sier Siem.

Siden kampene skal spilles på vinterstid, mener han playoffen ikke vil få rammen som den fortjener uten et godt innendørs alternativ.

Motemesse Marcia Titley er Salgs og Markedssjef i Telenor Arena. Hun forteller til Dagbladet at det er den årlige messen Industriens Motemesse som skal avholdes på arenaen i perioden.

- Vi kan være fleksibel noen ganger, men andre ganger går det ikke. Her er det flere aktører som skal stille opp på en messe. Ni måneder er veldig kort varsel hos oss, sier Titley til Dagbladet.

Hun forteller det ville vært spennende å ha kvalifiseringskampene på Telenor Arena, men at det dessverre ikke lot seg gjøre denne gangen.

Miniturnering Europa har én plass til blant de 12 som får være med i OL. Den tilfaller ett av de fire landene fra kontinentet som gikk ut i åttendedelsfinalen i VM: Nederland, Norge, Sveits og Sverige. Det vil bli spilt seks kamper i form av en miniturnering.

De fire aktuelle lagene må bli enige om de eksakte datoene innenfor dette tidsvinduet som kampene skal spilles på. Hvilke lag som møtes når, vil bli trukket seinere, men lagene skal bare spille mot hverandre én gang.

Vinneren tar Europas tredje OL-plass. Tyskland og Frankrike er allerede klare.