Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det skal nesten ikke gå an!

Norge tok 1., 2., 3., 4. og 5. plassen på sprinten i Kuusamo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det ble en norsk maktdemonstrasjon av de sjeldne på den klassiske sprinten i Kuusamo i dag. Ikke bare tapetserte nordmennene pallen - de tok 4. og 5. plassen også!

- Det er ekstremt vanskelig, og det skjer veldig sjelden. Vi tar ikke bare de fem første plassene, vi har sju blant de ni beste også. Det er en marginal idrett, så vi er både dyktige og har hatt flaks, sier sprinttrener Ulf Morten Aune til Dagbladet.no.

Aller sterkest i dag var Jens Arne Svartedal, som staket i mål til en sikker førsteplass.

-
Sprint koster nesten mer enn det smaker. Det er fryktelig hardt og det desidert tøffeste jeg går. 15 og 30 kilometer er noe helt annet. Da jeg kom i mål til seier hadde jeg nesten ingen gledesfølelse. Jeg var helt tom, helt ferdig og hadde ikke energi til å juble, sier Svartedal til NTB.

Bak Svartedal fulgte Oddbjørn Hjelmeset sekundet bak, mens Tor Arne Hetland fikk kastet seg foran lagkamerat Trond Iversen og sikret seg tredjeplassen.

Johan Kjølstad gjorde den norske dominansen total og henviste den eneste svensken i finaleheatet, Emil Jönsson, til jumboplassen.

- Er du overrasket, Aune?

- Det er såpass høyt nivå på sprinten, så det skal nesten ikke gå an. Men det er mulig når alt klaffer. Gutta pusher hverandre, og kan ikke tillate seg en halvdårlig dag. At så mange klarer å være så utrolig bra og skjerpa på samme dag, er absolutt ingen selvfølge. Jeg er imponert over dem, sier Aune. 

Den femdobbelte triumfen ble også en formidabel revansje for de norske sprintgutta, som fikk juling av Sverige både på lagsprinten og den individuelle sprinten i Torino-OL.

BEST: De norske gutta kunne slippe jubelen løs etter å ha kapret de fem første plassene på sprinten i Kuusamo. Her er fra venstre: Odd-Bjørn Hjelmeset (2.plass), Jens Arne Svartedal (1.plass) og Tor Arne Hetland (3.plass). Foto: AP
BEST: De norske gutta kunne slippe jubelen løs etter å ha kapret de fem første plassene på sprinten i Kuusamo. Her er fra venstre: Odd-Bjørn Hjelmeset (2.plass), Jens Arne Svartedal (1.plass) og Tor Arne Hetland (3.plass). Foto: AP Vis mer

- Nå har vi lagt akkurat det bak oss. Men det er alltid artig å gjøre det bra, oppsummerer Aune.

Eldar Rønning ble slått ut i semifinalen under den klassiske sprinten, mens Børre Næss ikke maktet å gå videre fra prologen.

image: - Det skal nesten ikke gå an!
<B>VISTE MUSKLER:</B> Det kan se ut som om de norske sprintgutta går mot en kanonsesong. Fra venstre: Johan Kjølstad, Trond Iversen, Øystein Pettersen, Eldar Rønning, Børre Ness og Tor Arne Hetland. I midten står en påkledd Odd-Bjørn Hjelmeset.
Hele Norges coronakart