- Det skal snø oppover hvis Brøndby går videre

KØBENHAVN (Dagbladet.no): Nils Arne Eggen beundrer dansk fotball, men ser det som utenkelig at RBK blir slått ut av Brøndby i morgen kveld.

Om ett døgn handler det om Rosenborg på Brøndby stadion. Trønderne er det eneste laget som har klart å kvalifisere seg til Champions League sju år på rad.

Med minst uavgjort i morgen blir rekorden enda hardere å slå for Manchester United, Real Madrid og de andre europeiske storhetene.

Og Nils Arne Eggen buldrer fram med en seiersvilje som er nødt til å smitte over på RBK-spillerne.

- Hvis det snør oppover i Danmark - og det gjør det sjelden - blir det Brøndby som går videre til Champions League, sier Eggen.

Klok mann

Han prøver ikke å rakke ned på Michael Laudrups lag. Lektoren fra Orkdal bare snakker brakkegjengen fra Trondheim opp.

- Det var en klok mann som sa det - og det står i en klok bok: Tro kan flytte fjell. Vi er usikre hver gang, men svaret må bli sånn.

Den trønderske fotballobersten er sterk i troen. Så voldsomt at han allerede snakker om hva Rosenborg kan utrette i gruppespillet.

- Det er ingen stor forskjell på laget nå og det som vant gruppa og slo Dortmund. Det samme kan skje i år, hvis alle er på topp - samtidig.

I kveld ble det en lett trening på stadion. Resten av kvelden, natta og kanskje formiddagen skal brukes til å komponere laget.

Taktikken er allerede klar. At RBK vant 1-0 på Lerkendal og er klare med 0-0 i morgen teller ikke all verden i Eggens trillrunde univers.

- Taktikkeri må ikke prege RBK sånn at vi slutter å være oss selv, sier Eggen.

Det betyr 4-3-3 og flytting av ballen mot det danske målet. Fra start til slutt, slik at RBK får et mål som tvinger Brøndby til å jage 3-1-seier.

Dansk læremester

- Vi skal ikke pole ballen opp, sier Eggen og anerkjenner et trøndersk slektskap med den gode, tekniske danske fotballstilen.

- Vi har lært fotball fra Danmark, selv om ikke jeg er så gammel at jeg var med på det. Det var vel i 1901-02. Danmark har alltid vært en læremester, og så Sverige.

Så fleiper Eggen litt med spillestilen til det norske landslaget - som i hvert fall ikke er populær hos den jevne fotballdanske.

- Det finnes positive elementer ved begge stilene - antakelig, ler Eggen.

Så er Eggen tilbake med enda mer RBK-propaganda:

- Vi er idioter hvis vi ikke prøver å lage mål. Vi vil bare ikke hive alt framover.

Det er meldt litt regn utenfor København i morgen. Eggen tror ikke det vil snø - verken ned eller opp.

(Dagbladet.no)