FRYKTELIG START: Allerede etter halvannet minutt pekte den algeriske dommeren på ellevemeteren. Reprisene viser at det derimot skulle vært frispark og rødt kort på Thiago Silva. Foto: REUTERS/Dominic Ebenbichler/NTB SCanpix
FRYKTELIG START: Allerede etter halvannet minutt pekte den algeriske dommeren på ellevemeteren. Reprisene viser at det derimot skulle vært frispark og rødt kort på Thiago Silva. Foto: REUTERS/Dominic Ebenbichler/NTB SCanpixVis mer

- Det skal være utvisning, det blir ikke mye klarere enn det

Ny dommertabbe.

Få med deg alt fra Brasil i VM direkte

(Dagbladet): Det brasilianske laget hadde knapt rukket å komme seg etter den tyske nedsablingen i semifinalen, men også dagens kamp mot Nederland skulle få en skrekkelig start for vertsnasjonen.

Ikke to minutter var spilt før Thiago Silva reiv ned Arjen Robben som i kjent stil var på vei igjennom, og dommer Djamel Haimoudi fra Algerie pekte på ellevemeteren og ga kapteinen gult for forseelsen.

Rett ut Fra TV-bildene kan man tydelig se at Silva tar tak i Robben, men det ser også ut som om han slipper før nederlenderen kommer inn i 16-meteren.

Ifølge FIFAs reglement er det straffe dersom forseelsen fortsetter inn i målgården, men så var ikke tilfellet. Dessverre var ikke det den største glippen - Silva skulle nemlig fått marsjordre.

- Det er i den første situasjonen der det virkelig blir feil. Det skal være utvisning, det blir ikke mye klarere enn det, sier den svenske dommersjefen Bosse Karlsson til Aftonbladet.

Det er ingen tvil om at han hindrer en opplagt målsjanse for den nederlandske lynvingen, og også der er regelboka klinkende klar.

Rødt kort og rett i dusjen.

- Men det går veldig fort, det er vel derfor dommeren ikke ser det, sier han.

Vondt verre For å gjøre vondt enda verre, for ja - det er mulig, skulle det andre målet til Nederland vært avblåst for offside.

TV-bildene viser at Jonathan de Guzman er i en hårfin offside-posisjon da han mottar ballen på høyrekanten forut for innlegget David Luiz headet rett i beina på Daley Blind.

- Jeg har bare sett én reprise på den situasjonen, men det ser ut som offside, ja, sier Karlsson.

Drøye 20 minutter før full tid ga han Oscar gult kort for filming da han gikk ned i feltet etter en duell med målscorer Blind. Dommeren mente vel at det ikke var kontakt, men da Blind samtidig måtte ut på båre spørs det om han traff helt den gangen heller.