DEN MAGISKE KVELDEN: Mjøndalen banket Brann i kvaliken til Tippeligaen og samme kveld som opprykket var sikret fikk spillerne beskjed om at alle fikk være med opp i Tippeligaen. Trener Vegard Hansen mener det skjedde noe magisk mellom klubb og spillere den kvelden. Foto: Thomas Rasmus Skaug
DEN MAGISKE KVELDEN: Mjøndalen banket Brann i kvaliken til Tippeligaen og samme kveld som opprykket var sikret fikk spillerne beskjed om at alle fikk være med opp i Tippeligaen. Trener Vegard Hansen mener det skjedde noe magisk mellom klubb og spillere den kvelden. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer

- Det skjedde noe magisk med oss den kvelden vi rykket opp

Vegard Hansen om det sterke samholdet i Mjøndalen.

• Mjøndalen - Molde, C More, fredag kl. 19.00.

(Dagbladet): Det var få som trodde det var mulig, men da Mjøndalen banket Brann 3-0 i den andre kvalifiseringskampen til Tippeligaen, så var bruntrøyene i Tippeligaen etter å ha veltet klubben som snakket om seriegull før sesongen startet.

Det var gledestårer, ydmykhet og takknemlighet.

Og det var et sterkt kameratskap.

Kompisgjengen hadde stått sammen overfor en stor oppgave. Og kommet ut på topp.

En mestringsfølelse som de involverte vokste på enkeltvis og som klubb.

Alle fikk være med På banketten kom beskjeden som trener Vegard Hansen tror gjorde dem til en enda sterkere enhet:

Hansen og sports- og adminstrasjonssjef Kenneth W. Karlsen brukte ikke lang tid på å annonsere at alle som hadde vært med på den eventyrlige reisen skulle få være med videre.

15 av 20 i toppen hadde kontrakt for årets sesong. De fem som gikk ut av kontrakt skulle ikke kastes overbord når eventyrferden endelig var i havn i Tippeligaen.

- Ble knyttet sterke bånd - Det skjedde noe magisk med oss den kvelden, sier Vegard Hansen til Dagbladet.

- Det ble knyttet noen sterke bånd både spillerne imellom og mellom spillerne og klubben. De 15 som hadde kontrakt fikk med seg kompisene videre. Damene til flere av de som sto uten kontrakt begynte å gråte da beskjeden om at alle skulle være med videre i Tippeligaen ble gitt.

Beskjeden gjaldt ikke bare spillergruppa, men alle i klubben som hadde vært med på reisen oppover. Alle hadde sin fortjente del av æren, og alle fortjente fortsatt tillit.

Fordelen med å være liten En time tok det, fra dommer Svein Oddvar Moen blåste av 3-0-kampen på Isachsen stadion 26. november til hele klubben holdt rundt hverandre som trygge medarbeidere i en tippeligaklubb.

- Det er fordelen med å være en liten klubb. Det er få beslutningstakere. Kenneth og jeg var enige i løpet av et halvt minutt om at alle skulle med, sier Vegard Hansen.

Ett krav Men samtidig var treneren klar på én ting:

Mjøndalen ble tross alt «bare» nummer tre i 1. divisjon  i fjor, hele 19 poeng bak divisjonsvinner Sandefjord. Om Mjøndalen skulle fortsatte med det samme mannskapet i Tippeligaen, så var beskjeden at alle måtte bli bedre.

EVENTYR: Mjøndalen-trener Vegard Hansen koser seg over resultatene så langt i Tippeligaen, men forventer fortsatt at sesongen vil bli en kamp for å overleve. Foto: Bjørn Langsem
EVENTYR: Mjøndalen-trener Vegard Hansen koser seg over resultatene så langt i Tippeligaen, men forventer fortsatt at sesongen vil bli en kamp for å overleve. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Gutta har virkelig stått på i vinter. Vi har trent bra, og har tatt et nytt steg i løpet av vinteren. Jeg mistenker at vi har tatt et steg til fra seriestarten og til nå også, sier Mjøndalen-treneren.

Ni kamper ut i sesongen, står nyopprykkerne med bare tre tap, og er på en relativt hyggelig 10. plass før møtet med fjorårets dobbeltvinner Molde.

Jevnt i 17 av 18 omganger Respekt og ydmykhet for oppgaven forklarer trolig mye av suksessen.

- Alle kamper i Tippeligaen er store begivenheter for oss. Vi gleder oss til alle kampene og går til dem med stor innsats og intensitet. Og det som har gledet meg mest så langt er at, med unntak av den første halvtimen mot Rosenborg (som endte med 3-2 seier til Mjøndalen), så har vi ikke blitt spilt ut over tid av noen lag, sier Vegard Hansen.

Utspilt i cupen Han håper den statistikken ikke forverres etter kampen mot et Molde-lag som har havnet på defensiven i år og helst bør ha med seg tre poeng fra Mjøndalen for ikke å miste kontakten med gulltørste trøndere.

De to siste årene har det blitt tunge cupnederlag mot Molde.

• 3. juli 2013 tapte Mjøndalen 0-2 i Molde i kvartfinalen.

• 27. juni i fjor røk de hele 1-4 mot romsdalingene i cupens fjerde runde i Molde.

- Vi fikk kjørt oss i begge de kampene, og var ikke i nærheten av å få med oss noen ting. Til tider kunne det virke som om det var to divisjoners forskjell på Molde og oss. Nå håper jeg det bare er én divisjons forskjell. Da kan vi ha en sjanse, sier Vegard Hansen til Dagbladet.