BRUDD: Justyna Kowalczyk ødela deler av OL og resten av sesongen etter en skade. Nå forteller hun at skaden skjedde på bursdagsfesten. Foto: NTB Scanpix
BRUDD: Justyna Kowalczyk ødela deler av OL og resten av sesongen etter en skade. Nå forteller hun at skaden skjedde på bursdagsfesten. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Det skjedde på bursdagsfesten min

Kowalczyk avslører.

(Dagbladet): Langrennsløperen Justyna Kowalczyk (31) tok ett OL-gull, men mister resten av sesongen med brudd i foten. I et intervju på «Tomasz Lis live», som ble sendt på polsk tv i går kveld, forteller langrennsstjernen hvordan hun skadet seg.

- Det skjedde på bursdagsfesten min (19. januar). Jeg sparket tilfeldigvis i et bord, sier Kowalczyk.

31-åringen slet med skaden før og under OL, og publiserte et røntgenbilde av foten på sin egen Facebook-side.

Fortsetter trolig Kowalczyk fortalte også åpent at hun gikk på sterke medisiner under OL, som blant annet gjorde at hun orket å gå inn til OL-gull på 10 kilometer klassisk.

Langrennsløperen forteller også i intervjuet at hun mest sannsynlig satser videre den neste sesongen.

- Jeg er helt avhengig av å tåle å fortsette. Jeg har vært med lenge, sier Kowalczyk.

- Jeg kan avslutte karrieren, ta ett års pause eller bare fortsette. Det er minst sannsynlige at jeg slutter, sier hun, og forteller at den endelige avgjørelsen blir tatt i løpet av den neste måneden.

Tråkket på Kowalczyk ble provosert under avslutningsøvelsen tremila i OL, der hun hevdet en konkurrent tråkket på henne. Senere fortalte hun selv at sesongen var over.

- Unnskyld. Justyna vil ikke starte mer denne sesongen. Foten kommer seg, men hun trenger fortsatt mye smertestillende for å trene og konkurrere. Det er på tide å slutte med alle disse kjemikaliene. Vintertiden er over, skrev teamet hennes på Facebook-sida.

Resten av langrennseliten skal konkurrere i Falun til helga. Minituren går fra 14. til 16. mars.

RØRT: Justyana Kowalczyk etter OL-gullet i Sotsji. 

 
           
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
RØRT: Justyana Kowalczyk etter OL-gullet i Sotsji. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer