- Det skjer alltid, hvis du ikke er Fernando Torres

Carew om O'Neill-anbefalingen.

TILBAKE I SPILL: John Carew tror det bare var en formalitet at Stoke-sjefen kontaktet Martin O'Neill før nordmannen ble lånt inn. Foto: AP/PA, Nick Potts
TILBAKE I SPILL: John Carew tror det bare var en formalitet at Stoke-sjefen kontaktet Martin O'Neill før nordmannen ble lånt inn. Foto: AP/PA, Nick Potts Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GARDERMOEN (Dagbladet): I dagens britiske aviser forteller Stoke-sjef Tony Pulis at han tok en telefon til tidligere Aston Villa-sjef Martin O'Neill om John Carew.

Nordirske O'Neill snakket så varmt om nordmannen at Stoke like gjerne skaffet seg 31-åringen på lån fra Villa ut sesongen.

Onsdag spiller Carew landskamp for Norge mot Polen i Portugal, og spissen mener det er opplagt at managere hører med kollegaer om gamle elever før kontrakter skrives under.

- Det skjer alltid, hvis du ikke er Fernado Torres. Før en overgang ringer en manager en annen i 95, 96 av 100 tilfeller, sier Carew til Dagbladet.

Ikke noe spesielt Den tidligere Valencia-spissen tror ikke Pulis trengte rare anbefalingen, nordmannen ble tross alt Villa-toppscorer tre sesonger på rad.

TRE ÅR I VILLA: John Carew var toppscorer for Martin O'Neill i Aston Villa hver eneste sesong. Her med vingen Ashley Young (t.h), som også ble kjøpt inn januar 2007. Foto:AFP/PAUL ELLIS
TRE ÅR I VILLA: John Carew var toppscorer for Martin O'Neill i Aston Villa hver eneste sesong. Her med vingen Ashley Young (t.h), som også ble kjøpt inn januar 2007. Foto:AFP/PAUL ELLIS Vis mer

- Jeg har ikke noe kontakt med O'Neill nå. Men at en ny manager ringer en gammel manager for å få noen tips og referanser om spillere skjer hele tida. Det er ikke noe spesielt, sier Carew.

Carew understreker at bakgrunnen for klubbskiftet var at han og Villas nye sjef, Gerard Houllier, kom på kant.

- Personlige forhold gjorde det umulig å være i Villa, så dette var nødvendig, sier Carew.

Ved siden av Carew har blant andre Stephen Ireland og Steve Sidwell også forlatt Villa Park. Dessuten var stopper Richard Dunne ute av bildet for førstelaget i en periode etter en påstått konflikt med Houllier.

Trodde på Houllier-trøbbel - Man trenger ikke å være bestevenner utpå banen, men sånn som det var der fungerte det ikke. Jeg skjønte at dette ville skje, før Houllier kom til klubben, sier Carew.

EM-KVALIFISERING, GRUPPE H:

Allle gjenstående kamper:
26. mars: Kypros - Island, Norge - Danmark.
4. juni: Island — Danmark, Portugal — Norge.
2. september: Kypros — Portugal, Norge — Island.
6. september: Danmark — Norge, Island — Kypros.
7. september: Kypros — Danmark, Portugal — Island.
11. oktober: Norge — Kypros, Danmark — Portugal.
• Vinneren og beste gruppetoer til EM-sluttspillet i Polen og Ukraina 2012. De øvrige åtte gruppetoerne til omspill.

Ikke bare målet gledet nordmannen i hjemmedebuten for Stoke. I løpet av ei drøy uke har han fått mer spilletid enn i de siste månedene i Villa.

Det lover godt foran møtet med Danmark i EM-kvalik på Ullevaal 26. mars.

- Det er en stund siden jeg har spilt 90 minutter i tre kamper på så kort tid, sa Carew til Dagbladet lørdag.

TRENGTE INGEN ANBEFALING? Fernando Torres ble kjøpt av Chelsea uten at noen sjekket spissens referanser, tror Carew. Foto: EPA/GEOFF CADDICK
TRENGTE INGEN ANBEFALING? Fernando Torres ble kjøpt av Chelsea uten at noen sjekket spissens referanser, tror Carew. Foto: EPA/GEOFF CADDICK Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer