Det skjer for lite bak Petter

Det meste i guttas klassiske distanselangrenn dreier seg dessverre om å få Northug tilbake i form.

NY START:  Før Petter Northug starter sesongen på nytt på lørdag, mangler Norge stabile toppløpere til guttas distanserenn. FOTO: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix.
NY START: Før Petter Northug starter sesongen på nytt på lørdag, mangler Norge stabile toppløpere til guttas distanserenn. FOTO: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FØR Petter Northug får testet formen på 30km i Meråker på lørdag, står Norge egentlig uten en klar medaljekandidat på guttas klassiske distanseløp til vårt eget ski-VM. Med flust av håp i andre øvelser finnes det verre idrettsskjebner enn som så. Likevel rimer guttas trøbbel på vanlige distanser dårlig med all langrennssuksessen vi har opplevd de siste vinterne.

Det i seg selv er spesielt. Da Bjørn Dæhlie og Thomas Alsgaard hadde tilsvarende posisjon som Northug for ti, femten år siden var det nettopp enerne som trakk hele laget med seg.

På rankingen til det internasjonale skiforbundet (FIS) inn mot sesongstarten 2 000/2 001 var hele ni norske herreløpere inne blant de 30 beste. Fem av dem på Topp 10.

Nå er Petter ganske alene både på rankingen og i sporet.

DET holder egentlig å lese en enslig resultatliste fra sist helg for å skjønne hvorfor det norske skipublikummet holder pusten i påvente av hva som skjer med Northugs form. Bare to mann blant de 30 beste på 10 km klassisk i Kuusamo sier det meste om det som er å si om det internasjonale nivået på norske herreløperne i vår gamle paradegren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer