Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det skjer noe i andre omgang som ikke er så sunt

Anja Hammerseng-Edin var langt nede.

- VELDIG LEI MEG:  Anja Hammerseng-Edin blir trøstet av Heidi Løke etter kvartfinaletapet mot Serbia i kveld. Foto: Marko Drobnjakovic, AP / NTB Scanpix
- VELDIG LEI MEG: Anja Hammerseng-Edin blir trøstet av Heidi Løke etter kvartfinaletapet mot Serbia i kveld. Foto: Marko Drobnjakovic, AP / NTB Scanpix Vis mer

BEOGRAD (Dagbladet): Serbia - Norge 28-25.

Det var mange blanke øyne og bøyde nakker da de norske jentene dukket opp i intervjusonen etter VM-exiten mot vertsnasjonen Serbia i kveld. Anja Hammerseng-Edin var blant de som virkelig var nedfor.

- Jeg er veldig lei meg. Jeg synes dette var trist, sier hun til Dagbladet.

- Hvorfor går det som det går?

- Det synes jeg det er vanskelig å sette ord på, for akkurat nå er det så mange følelser. Hva vi kunne gjort annerledes taktisk og teknisk er lettere å si når vi har sett kampen om igjen. De var kort oppsummert bedre enn oss.

- Har du vært så skuffet etter en håndballkamp før?

- Skuffelse er skuffelse, men takk for at du fikk meg til å smile, sier Anja -  altså med et smil - etter en lang tenkepause.

Ledet med fem Norge ledet med fem mål da det sto 16-21 noen minutter inn i andre omgang. Så raknet det fullstendig.

- Det burde holde. Jeg vet ikke helt hva som skjer i den perioden og hva vi kunne gjort annerledes. Men det er helt sikkert noe.

Norge hadde fem måls ledelse også i løpet av første omgang, og ledet også til pause selv om Serbia knep stort inn på forspranget like før hvilen.

- Vi starter jo bra, og har taket på det til pause selv om det bare er ett mål da. Og kjenner vel at vi er det trygge laget som vi alltid har vært. Så skjer det noe i andre omgang som ikke er så sunt. Akkurat hva det er, må vi hjem og jobbe med, sier Anja.

- De vokste De norske jentene har på forhånd vært opptatt av at de bare ville bli ekstra giret av et stort hjemmepublikum. Men det færre snakket om, var at serberne ble enda mer tent av over 15 000 tilskuere som brølte av jubel for alle serbiske mål og redninger, og pep i hvert eneste norske angrep.

- De vokste nok på støtten fra publikum, men jeg kjente at jeg ble giret av publikum, så jeg var ordentlig «på».

Det holdt ikke likevel, og nå handler det om å ta vare på hverandre etter skuffelsen for de norske spillerne.

- Vi kjenner hverandre godt, vi er glade i hverandre, og skal dra hverandre opp igjen etter dette, lover Hammerseng-Edin.

Kjempeskuffa Thorir Og det var ikke bare spillerne som var skuffet. Også trener Thorir Hergeirsson opplevde sitt første kvartfinaletap i sitt sjette mesterskap som hovedtrener.

- Jeg blir selvfølgelig kjempeskuffa. Jeg er både lei meg på lagets og nasjonens vegne, og ikke spesielt glad for å tape kamper. Jeg er konkurransemann, jeg liker å vinne. Men jeg har vært med på såpass mye at jeg står rakrygget i det tapet her. Det har jeg ingen problemer med, sier Thorir til Dagbladet.

Han var selvkritisk, men sier samtidig at han vil se nøyere på hva som egentlig gikk galt.

- Jeg ser at verken laget, enkeltspillere eller lagledelsen gjør en god nok jobb, for resultatet er ikke godt nok. Så det får vi kikke litt på, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media