Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Det skjulte spillet om landslagskometen: Derfor fikk Trondsen landslagstur

Jages av toppklubber.

ETTERTRAKTET: Anders Trondsen får trolig sin landslagsdebut under landslagssjef Per-Mathias Høgmo søndag. Sarpsborg-spilleren er den eneste fra Tippeligaen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
ETTERTRAKTET: Anders Trondsen får trolig sin landslagsdebut under landslagssjef Per-Mathias Høgmo søndag. Sarpsborg-spilleren er den eneste fra Tippeligaen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BRAGA (Dagbladet): Anders Trondsen (21) får - etter all sannsynlighet - sin landslagsdebut som venstreback mot Portugal søndag kveld og Sarpsborg 08-spilleren er den eneste fra Tippeligaen som er på landslagssamlinga i Braga. Troppen skulle egentlig være fri for spillere fra Norge, Sverige og Danmark ettersom sesongen fortsatt pågår.

Sarpsborg var derimot rause og lot formspilleren være med landslaget, til tross for Tippeligakamp mot Tromsø lørdag kveld, som dermed går uten 21-åringen.

Etter det Dagbladet erfarer er grunnen til at Sarpsborg slipper Trondsen at han er et hett salgsobjekt - og for å presse markedsverdien ytterligere opp.

Etter det Dagbladet erfarer er flere klubber fra Nederland og Belgia interessert i å hente Trondsen, deriblant Heerenveen og Groningen. Trondsen får - trolig - debuten for Norge mot Portugal og én landskamp på CVen vil gi Østfold-klubben bedre kort på hånda i forhandlingene.

Tre bud Sportssjef i Sarpsborg 08, Thomas Berntsen bekrefter til Dagbladet at det er interesse rundt kometen.

- For oss i Sarpsborg er dette en sammensatt prosess. Vi har fått tre tilbud, men prisen mener vi ikke er godt nok. Vi ser hvor stort potensial denne gutten har og vi er ikke interessert i å selge før vi får et bud som gjenspeiler det, sier Berntsen til Dagbladet.

- Selges Trondsen i sommer?

- Det er ikke sånn at vi må selge i sommer, men vi er tross alt en lavbudsjettklubb der de best betalt spillerne tjener det samme som den vanlige mannen i gata. Landslagsuttaket betyr mest for Anders sin del. Nå tar han det neste nivået og det har vi trodd på hele veien. Rapportene fra U21-landslaget sier også at Anders er ekstremt god til å tilpasse seg når han prøver seg på et høyere nivå, sier Berntsen.

SPORTSSJEF: Sportssjef i Sarpsborg 08, Thomas Berntsen, bekrefter at Anders Trondsen er ettertraktet.
Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX
SPORTSSJEF: Sportssjef i Sarpsborg 08, Thomas Berntsen, bekrefter at Anders Trondsen er ettertraktet. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX Vis mer

Trondsen har kontrakt med Sarpsborg til 2019 - men all sannsynlighet tilsier at han forsvinner til utlandet lenge før det. Etter det Dagbladet erfarer er det kommet bud på et par hundre tusen euro fra klubber i Mellom-Europa, men uten at Sarpsborg ønsker å selge.

- Jeg vil ikke si noe om hvilke klubber. Anders kan bli hvor god han bare vil. Hvis en Bundesliga-klubb ville ha ham - for eksempel Mainz - så hadde han gått rett inn og tatt nivået der. Det er jeg helt sikker på, sier Berntsen.

Har erstattere - Hvorfor slipper dere Trondsen på landslagssamling når han går glipp av seriekamp mot Tromsø?

- Sarpsborg 08 ønsker å bygge opp Anders som fotballspiller. Vi ser på dette som en fin mulighet for ham. Og vi har tross alt gode erstattere til Tromsø-kampen i stallen. Vi hadde ikke gjort det på denne måten dersom vi ikke hadde gode erstattere på plass, sier sportssjef Berntsen.

Portugal - Norge spilles søndag klokka 21.45 i Porto. Landslagssjef Per-Mathias Høgmo har tidligere på samlinga gått langt i å bekrefte at Anders Trondsen starter som venstreback.

MOT DEBUT: Anders Trondsen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
MOT DEBUT: Anders Trondsen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!