Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Det skulle jo liksom være en festaften, dette»

Det som skulle bli en bergensk festkveld, utviklet seg til et tragikomisk mareritt. Brann-trener Mons Ivar Mjelde flirte oppgitt etter RBK-slakten.

BERGEN (Dagbladet): Og hadde fotballkamper blitt avgjort på sjansestatistikker, hadde aftenen blitt ganske så festlig for Mjelde og Brann. Men siden det fortsatt er målene som teller, ble det et mareritt.

- Jeg måtte nesten bare flire av det hele. Vi jobbet og slet og produserte sjanser. Så gikk Rosenborg i angrep. Og bang, der scoret de. Gang på gang, sier Mjelde med ristende hode og smilende munn.

Trøst fra RBK

Etter kampen fikk han en slags trøst av RBKs Ola By Rise, som hadde notert seg ni Brann-sjanser mot trøndernes åtte. Brann scoret ett. Rosenborgerne seks.

- Jeg hadde ikke annet valg enn å smile etter hvert som kampen utviklet seg. Det ble litt galgenhumor av det hele etter hvert, fortsetter han.

Men ikke dermed sagt at han smilte over å ha sett spillerne sine bli ydmyket gang på gang på gang. Over 18000 tilskuere så rødtrøyene fra Bergen bli gjort til latter av hypereffektive trøndere.

- Jeg syntes virkelig synd på guttene etter hvert. De spilte bra fotball og produserte haugevis med sjanser. Men så gikk Rosenborg opp og scoret omtrent hver gang de var i angrep. Klart at det gjør noe med moralen i laget, sier den ferske Brann-treneren.

Festaften...

I går hadde han selv sin debut som hovedtrener foran hjemmefansen. Mjelde kunne tenkt seg en annen start på trenergjerningen for Bergens-fotballens håpefulle.

- Klart det var brutalt å få seks bak. Det skulle jo være en festaften - med 18000 tilskuere og det hele, sier han.

Han skynder seg imidlertid å legge til med et smil:

- Men det må da finnes verre ting i verden enn dette. Vi har bare tapt en fotballkamp, og jeg tror Brann kommer til å tape flere kamper denne sesongen.

Advarer Ålesund

Grunnen til at han verken frykter for jobben sin eller gråter bitre tårer etter stortapet i går, er at han, tross alt, mener å se gode takter i laget sitt.

- Det er selvtillit i laget etter det vi presterte i første kampen mot Lyn, så vi skal klare å reise oss. Stemningen nå er at Ålesund skal få svi på lørdag.

GALGENHUMOR: Brann-trener Mons Ivar Mjeldes festkveld ble en fest. For RBK. Mjelde flirte oppgitt etter å ha sett trønderne score på omtrent hver eneste sjanse de produserte. Her prøver han å forklare Joachim Walltin hva som skjedde.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media