«Det slutter alltid med straffer - det slutter alltid med tårer»

Engelske aviser erger seg over straffe-forbannelsen.

UTE: England-laget reiser hjem til disse forsidene i morgen. Foto: NTB Scanpix / Faksimilier
UTE: England-laget reiser hjem til disse forsidene i morgen. Foto: NTB Scanpix / FaksimilierVis mer

(Dagbladet): England - Italia 0-0 (2-4 etter straffer)

England har aldri vunnet en straffesparkkonkurranse utenfor egne landegrenser.

FERIE: Wayne Rooney bommet ikke på sitt straffespark, men se hjelpesløst på da Ashley Young og Ashley Cole bommet på sine. Foto: REUTERS/Nigel Roddis
FERIE: Wayne Rooney bommet ikke på sitt straffespark, men se hjelpesløst på da Ashley Young og Ashley Cole bommet på sine. Foto: REUTERS/Nigel Roddis Vis mer

«Det slutter alltid med straffer - det slutter alltid med tårer» skriver Daily Mail på sin forside i dag etter at England røk ut på straffesparkkonkurranse for tredje gang på de fire siste mesterskapene.

«Samme visa om igjen, skriver The Independent. «Straffe-forbannelsen hjemsøkte England igjen» skriver The Times.

Ashley'ene bommet Ashley Young og Ashley Cole ble de to syndebukkene. Begge bommet på sine skudd fra 11-metersmerket.

ISKALD: Andre Pirlo chipper ballen elegant midt i mål. Foto: AP Photo/Efrem Lukatsky
ISKALD: Andre Pirlo chipper ballen elegant midt i mål. Foto: AP Photo/Efrem Lukatsky Vis mer

- Jeg har sett dem (Young og Cole) skyte inn straffe på straffe på treningsfeltet, men en kan ikke gjenskape trettheten, presset og nervøsiteten som er når det gjelder, sier England-manager Roy Hodgson etter kampen.

Riccardo Montolivo var eneste italiener som bommet. Resten - med Andrea Pirlo i spissen - var bombesikre.

- I øyeblikket så jeg keeperen gjorde masse rare bevegelser, så jeg ventet ham ut og sparket den slik. På det stadiet var det lettere for meg å sparke den slik. Kanskje min straffe la ekstra press på England? Ashley Young bommet faktisk på sin, og han tok etter meg, sier Pirlo ifølge Football Italia.

Fortjent seier At Italia fortjente å gå videre til semifinalen er de fleste enige om. De hadde ballen mest (68 prosent av tiden), skapte mest (36 skudd - England hadde bare 9) og var altså kaldest fra straffemerket.

- Alt i alt var det det laget som fortjente det mest som gikk videre, sa Egil «Drillo» Olsen på NRKs sending.

- Vi spilte en god kamp og fortjente å vinne. Vi var bedre enn dem, var tålmodige og skape muligheter. Vi spilte med hjerte og karakter, men først og fremst med hjernen mot et lag som gjorde det veldig vanskelig for oss, sier Italia-manager Cesare Prandelli.

- Måten å ryke ut på var ekkel for England [...] men ut i fra kampen er det umulig å argumentere for at de virkelig fortjente å gå videre, skriver The Times' Matt Hughes.