Det smaker av seier

AIX-EN-PROVENCE (Dagbladet): Brasil-kampen viste at sentrallinja i Drillos er i utmerket form foran Italia-kampen: Midtstopper Johnsen, midtbanesentral Rekdal, og spiss Flo. Og de øvrige henger betryggende godt med. Det smaker nye triumfer av Drillos.

Her er totalinntrykket av de 22 spillerne i VM-troppen, dagen før åttendedelsfinalen mot Italia.

  • Kampene er naturligvis viktigst, men treningene er langt flere - og viktigere for Drillo enn de fleste andre landslagssjefer. Derfor gir treningene et meget godt bilde av spillernes form. I anledning Italia-kampen gir vi Drillos pizzastykker i stedet for terningøyne. Vel bekomme!

Frode Grodås

God mot Marokko, svak mot Skottland, god mot Brasil. Har vist temperament og glød både på trening og i kamper, og framstår som den trygge og inspirerende kapteinstypen han skal være.

Thomas Myhre

Jobber knallhardt med seg selv. Får mye spesialtrening av keepertrener Erik Thorstvedt, og virker som et meget trygt alternativ til Grodås.

Espen Baardsen

Har imponert mest av keeperne på trening. De tette internkampene på små baner motiverer hans sterke sider - reaksjonsevnen og rekkevidden - og skjuler en svakere: vurderingsevnen i feltet.

Gunnar Halle

Trygg og samvittighetsfull spillertype. Viktig for treningsmoralen. Men hadde han vært i maks form, så hadde han spilt seg inn på laget etter de to første kampene.

Henning Berg

Revansjerte seg kraftig mot Brasil. Tilbake med styrke og autoritet. Har også vist stor selvdisiplin og engasjement på treningene i en sportslig sett tung periode.

Ronny Johnsen

Viste Ronaldo og resten av verden at han kanskje er VMs beste stopper. På treningene varierer han fra å være litt småpysete, til å vise fram de flotteste glansnumre.

Dan Eggen

Fikk litt ufortjent kjeft etter de første baklengsmålene. Slettet all eventuell tvil mot Brasil. Satte umiddelbart standarden på VM-treningene med sin enorme taklingsstyrke.

Erik Hoftun

Fullt klar over at han sannsynligvis ikke får spille i dette VM. Men oppfører seg likevel positivt truende overfor både midtstoppere og sentrale midtbanekandidater. Solid form.

Stig Inge Bjørnebye

Litt skuffende så langt. Oppsiktsvekkende svak førsteomgang mot Brasil. Men retter opp mye med et ofte avgjørende venstrebein. Bør vise at han har mer inne.

Håvard Flo

Solid inntrykk både i kamp og på trening. Yter alltid maks, men foreløpig ikke oppe på det nivået han viste da han spilte seg inn i VM-troppen - borte mot Danmark.

Øyvind Leonhardsen

Tok kommandoen fra start i duellene mot Brasil, og demonstrerte hva han vil med dette VM. På tide. På treningene jobber han utrettelig, og Italia bør passe ham utmerket.

Erik Mykland

God da han kom inn mot Brasil. Men bare middels totalinntrykk av Myggen så langt - både i kamp og på trening. Italia-kampen kan bli hans siste, og Brasil-kampen antydet at det også kan bli hans beste.

Kjetil Rekdal

Sjefavgjørelsen mot Bra-sil knuste det meste av tidligere kritikk. Totalinntrykket er likevel et hakk under forventningene - det sier alt om Rekdals tidligere prestasjoner. Flink til å jobbe med seg selv på trening.

Mini

Grei form, men har foreløpig ikke klart å danke ut andre fra favorittplassen på venstreflanken. Svakt innhopp mot Skottland, men får nok en ny mulighet mot Italia.

Roar Strand

Troppens positive over-raskelse. Viste fra første trening at han ville spille i dette VM - og klarte det. Den minst dårlige nordmannen mot Skottland, og positiv førsteomgang mot Brasil.

Ståle Solbakken

Drillos beste indreløper i VM-kvalifiseringen - og burde ha klart å dokumentere statusen i VM. Fikk sjansen mot Skottland, men var ikke noe bedre enn konkurrentene.

Vegard Heggem

Foreløpig trist VM. Nettopp skadefri da troppen ble tatt ut, men fikk en ny i Frankrike. Klar nå, men mangler kamptrening. Kan få noen minutter mot Italia - og det kan være nok...

Vidar Riseth

Har gitt Drillos fart og pågangsmot - og kan være fornøyd med seg selv. En hardt arbeidende type - både på trening og i kamp.

Ole Gunnar Solskjær

Alle - inkludert ham selv - venter på den helt store formutløsningen. Og nå har det gått lang tid. Viser tendenser, men for få til å stå fram som et førstevalg på Drillos.

Jostein Flo

Forsvarte VM-plassen med innhoppet mot Brasil. Framsto som den superreserven Drillo drømte om for snart en måned siden. Faller igjennom i tette og hurtige internkamper - men engasjert og motiverende i stilen.

Tore André Flo

Har jobbet som en helt isamtlige VM-kamper. Mot Brasil fikk han omsider mer enn intern belønning. Er en spiss i verdensklasse når han får litt mer hjelp og støtte fra lagkameratene.

Egil Østenstad

Er primært med som spissreserve, og var aktuell før Brasil-kampen - med Tore André Flo på flanken. Scorer for lite på treningene, og virker ikke i mer enn middels god form.