STORTALENT: 20 år gamle Kristoffer Halvorsen tuktet nesten Alexander Kristoff i kampen om NM-sølv, men var storfornøyd med bronse. Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no)
STORTALENT: 20 år gamle Kristoffer Halvorsen tuktet nesten Alexander Kristoff i kampen om NM-sølv, men var storfornøyd med bronse. Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no)Vis mer

- Det smaker godt å stå der med Edvald og Alex

Sportsdirektøren sikker på at Halvorsen vil nå langt.

BODØ (procycling.no): Kristoffer Halvorsen var en liten kule av adrenalin etter å ha kjempet side om side med Alexander Kristoff om NM-sølvet.

Den duellen tapte han knepent.

- I dag ser du at sykling er et lagarbeid. Det var helt rått. Det var litt bittert å tape spurten, men Alexander er dritgod, så jeg skal være litt fornøyd også, konkluderte Halvorsen etterpå.

TV-bildene viste at han kommer faretruende nær den Tour de France-klare Katusha-kapteinen.

Stadige Joker-angrep
Bronsemedaljen ble betalingen etter et ritt Joker-laget var ganske ensomme med på å skape liv i.

Dersom Kristoff og Boasson Hagens allierte skulle få styre dette som de ville mot en samlet avslutning, hadde det blitt tidenes kjedeligste mesterskap.

Kritisk Skjerping: - De skyter seg selv i foten

Jokerne la trykk på fra start av ved å sende sterke Amund Grøndahl Jansen og Adrian Aas Stien i ellevemannsbruddet.

Da det dro seg til mot slutten angrep de med både Anders Skaarseth og Markus Hoelgaard.

- Vi visste ikke at Markus var på vei opp. Han forsøkte seg et par ganger. Vi fikk ingen sekunderinger, men om han hadde kommet seg opp, hadde vi fått enda mer kjørestyrke i gruppa. Hadde vi kommet oss over bakketoppen med en luke siste gangen, da kunne det ha blitt interessant, sier Amund Grøndahl Jansen til procycling.no.

Han fikk gleden av å kjøre solo inn under U23-fellesstarten for en uke siden. Denne gangen var det ingen vei utenom spurtoppgjøret.

Les også: Veltet fra mulig NM-gull

Ingenting å gjøre mot Edvald
Nok en gang hadde Joker mange folk i front av feltet, men det kraftfulle angrepet fra Boasson Hagen kunne ingen motstå søndag.

- Edvald er blant de beste i verden på akkurat det. Hadde dette vært et WorldTour-ritt, kunne han gått til på samme måte i den siste svingen og vunnet det. Det er få ryttere som er i stand til å få til noe slikt, roser Gino Van Oudenhove.

Den belgiske sportssjefen kom til Bodø for å vinne gullet, men kunne ikke annet enn å være stolt av hva kontinentallaget hans presterte.

- Vi står på podiet sammen med Alexander og Edvald. Det smaker godt å stå der, og i det selskapet er det ingen skam å ta bronsen. Selvsagt hadde vi lyst på gullet, men vi må også være realistiske.

- Jeg er veldig stolt av laget mitt i dag. Måten de kjører løpet på, hvor godt de kjører sammen, leser løpet og hvilke taktiske vurderinger de gjør underveis, viser at de har kommet langt.

Les også: - Han kommer til å gremme seg i lang tid

Kristoff: - Han blir farlig framover
20 år gamle Halvorsen introduserte seg selv for Sykkel-Europa da han ble andremann i HC-rittet Nokere Koerse i mars.

Måten han utfordret Kristoff på under oppløpet, viste at den bragden på ingen måte var en tilfeldighet.

- Jo, han er rask. Han blir nok farlig framover, han. Det tviler jeg ikke på, sa Kristoff selv om duellen mot Halvorsen.

Da vi ba sørlendingen kommentere lagarbeidet Joker la ned for dagen, kom følgende svar:

- Akkurat nå har jeg ikke ord, så stort er det. Du ser de kjører det inn mot slutten og det er helt rått.

- Hvordan er kicket da, når du skal i aksjon og avslutte det hele?

- Det er bra. Det er på topp. Det er helt rått, sier 20-åringen før han blir geleidet bort til premieutdelingen.

Les flere saker fra NM på www.procycling.no!