- Det smerter meg dypt at verden ikke lenger vil få se det smilet

Dale Oen gjorde sterkt inntrykk på intervjueren.


(Dagbladet): Åtte dager før han døde, stilte Alexander Dale Oen opp i et videointervju med svømmenettstedet Swim World Magazine.

Intervjuet ble gjort av den amerikanske tidligere svømmeren Jeff Commings, og antas å være det siste TV-intervjuet som ble gjort med Dale Oen.

Han hadde tilbrakt store deler av dagen sammen med Dagbladets team, og blant annet stilt opp i en uhøytidelig svømmekonkurranse.

Intervjuet med Commings ble trolig gjort seinere den samme dagen, og var planlagt publisert i dag. Magasinet valgte imidlertid å publisere det en dag tidligere da den tragiske nyheten ble kjent i går.

I tillegg skrev Commings et minneord om sitt møte med nordmannen, som hadde gjort sterkt inntrykk på ham.

- Selv før jeg hørte om dødsfallet hans, husket jeg hvert eneste ord fra intervjuet med Alex. Han hadde enorm respekt for rivalene sine, og en genuin kjærlighet for sporten. Nå som han er borte vil mange av ordene hans - uttalt på nær perfekt engelsk - vil gi gjenklang i meg for all framtid, skriver Commings.
 
Dale Oen imponerte også Commings med det gode humøret, åpenheten og interessen han møtte intervjueren med.

- Jeg har gjort en del av disse intervjuene i karrieren min, og vanligvis er ikke idrettsutøvere så begeistret for at media filmer hvert eneste svømmetak under trening. Alexander Dale Oen var ikke slik. Det smerter meg fortsatt dypt at verden ikke lenger vil få se det smilet, skriver Commings.

Alexander Dale Oen trente med OL i London som det store målet. I intervjuet snakker han også om å delta i seinere olympiske leker. Men i førte omgang tror Commings det vil bli meget spesielt når lekene i London går uten verdensmesteren.

- Selv om det vil ligge en skygge over finalen på 100 meter bryst i London, vet jeg at Alex vil titte ned på oss alle den dagen. Det store smilet hans vil kaste litt mer lys over verden, og løfte humøret vårt. Jeg er beæret over å ha møtt Alex før han forlot oss. Jeg vil aldri glemme ham, skriver Commings.