HJERTESYK: Gerard Houlliers hjerteproblemer skal være så alvorlige at det blir for risikabelt å fortsette i stressyrket manager. Foto: AFP/ PAUL ELLIS
HJERTESYK: Gerard Houlliers hjerteproblemer skal være så alvorlige at det blir for risikabelt å fortsette i stressyrket manager. Foto: AFP/ PAUL ELLISVis mer

- Det snakkes om Holloway og Moyes

Houllier skal være ferdig i Aston Villa.

(Dagbladet): 21. april ble Gerard Houllier (63) lagt inn på sykehus med hjertetrøbbel.

En drøy uke etter ble han skrevet ut, men han er fortsatt sykmeldt med Gary McAllister som managervikar i Aston Villa.

Nå tyder det aller meste på at Houllier er ferdig som Villa-sjef.

Helse-stopp Ifølge lokalavisa Birmingham Mail har klubben blitt enig med franskmannen om at han slutter med umiddelbar virkning. Årsaken er 63-åringens omfattende helseproblemer, også som Liverpool-sjef i 2001 hadde han hjertetrøbbel.

Thor Karlsen Skjelstad er formann i Villas norske supporterklubb. Han møtte selv en «sliten» Houllier i forbindelse med lokaloppgjøret mot Wolves i mars, og er ikke overrasket dersom franskmannen er ferdig.

- En fra den norske supporterklubben har vært der borte og snakket med folk i klubben. De sa at det kom en avklaring denne uka, sier Skjelstad til Dagbladet.

Moyes, Ancelotti, Jol, Holloway? Nyhetsbyrået PA melder i formiddag at Villa vil komme med en offisiell erklæring om Houllier i løpet av de neste 24 timene. For Houllier skal ha vært gjennom sin fjerde og siste legeundersøkelse.

I mellomtida har ryktebørsen begynt å gå, Birmingham Mail ramser opp følgende som kandidater til å bli Villas tredje manager på ni måneder:

David Moyes (Everton), Mark Hughes (Fulham), Roberto Martinez (Wigan), pluss arbeidsledige Carlo Ancelotti, Steve McClaren og Martin Jol.

Rykter - Det går rykter om Ian Holloway fra Blackpool, og selvfølgelig Moyes. Det med Holloway er litt spesielt, for det er nok Moyes som det har vært snakket mest om den siste tiden, sier Skjelstad.

Villa avsluttet sesongen på 9. plass. Under McAllister ble sesongen avsluttet med seirer både mot Arsenal og Liverpool.

- Det er splittet mellom Villa-supporterne. Jeg tror de fleste vil ha et bytte av manager, det gjelder de norske supporterne og de i England. Men så er det mange som har fått sympati for Houllier, på grunn av sykdommen. Og det gikk nogenlunde bra på slutten, sier Villa-supporterlederen.

KANDIDATER? Carlo Ancelotti (t.h) kobles til jobben i Villa, etter at han fikk sparken i Chelsea. Også Everton-sjef David Moyes er et hett tips. Foto: AP /Sang Tan
KANDIDATER? Carlo Ancelotti (t.h) kobles til jobben i Villa, etter at han fikk sparken i Chelsea. Også Everton-sjef David Moyes er et hett tips. Foto: AP /Sang Tan Vis mer