TRIST SAK: Håndballprofil Frode Scheie fortsetter som TV 2-ekspert i EM, og sier han ikke vil anke straffen på to kampers utestengelse. Han kaller det en trist sak, og beklagelig.

Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
TRIST SAK: Håndballprofil Frode Scheie fortsetter som TV 2-ekspert i EM, og sier han ikke vil anke straffen på to kampers utestengelse. Han kaller det en trist sak, og beklagelig. Foto: Torbjørn Grønning / DagbladetVis mer

- Det som skjedde er beklagelig

Frode Scheie om påstått dommerhets etter J13-kamp.

(Dagbladet): Håndballprofil og TV 2-ekspert Frode Scheie (45) er utestengt fra to håndballkamper etter at han som trener oppførte seg upassende etter et tap i J13-klassen.

Det er J13-kampen mellom Drøbak Frogn og Ski som har fått etterspill.

Dommerne på 17 år gamle følte seg truet av Scheie, heter det i rapporten. En av dem gikk gråtende i garderoben. Utvalget mener den erfarne håndballmannen viste mangel på respekt og fair play da han også nektet å takke for kampen.

Til Dagbladet forteller Scheie om straffen:

- Jeg tar straffen til etterretning, og det er en trist sak. Jeg uttalte meg i går og sa jeg opplever det som urettferdig, og jeg sier igjen at det er to sider av saken, sier Scheie til Dagbladet.

- Beklagelig
Scheie valgt å ikke anke straffen, og sier han ikke vil gå i detalj og fortelle sin historie om hva som skjedde under og etter kampen, men omtaler det hele som «beklagelig».

- Det som skjedde er beklagelig. Jeg er opptatt av håndball og har viet hele livet mitt til det. Jeg ønsker at så mange som mulig tar del i denne fantastisk idretten. Det gjelder rekruttering både på spiller- og dommersiden.

TV-PROFIL: Frode Scheie (t.h.) fortsetter som TV 2s håndballekspert i EM i desember. Her er han med Glenn Solberg og Julie Strømsvåg.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
TV-PROFIL: Frode Scheie (t.h.) fortsetter som TV 2s håndballekspert i EM i desember. Her er han med Glenn Solberg og Julie Strømsvåg. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

- Hvilke reaksjoner har du fått?

- Jeg har fått mange reaksjoner. Mye støtte, og mange meldinger fra folk som bryr seg, sier Scheie, som ikke vil uttale seg om hvordan dette påvirker hans ekspertrolle i TV 2.

- Ja, jeg jobber som TV 2s håndballekspert, resten må du spørre dem om, sier Scheie.

Fortsetter i TV 2
Redaksjonssjef i TV 2, Christine Espeland sier til Dagbladet at Scheie fortsetter som ekspert og at han skal jobbe for kanalen når håndballjentene reiser til EM i Serbia i desember.

- Jeg har snakket med Frode, både i går og i dag. Vi har gjort en vurdering, og han skal til EM i Serbia, sier Espeland til Dagbladet.

TV 2 skriver at de ikke er fornøyd med at en av kanalens eksperter blir utestengt fra idrett på slikt vis, men at saken ikke vil få konsekvenser for Scheies virke som håndballekspert.

- Vi er helt avhengig av at våre eksperter har troverdighet og viser den rette dømmekraften - også når de opptrer som rollemodeller utenfor tv-skjermen. Disse grunnleggende kravene gjelder ikke minst i forhold til barn og unge. Det er rett og slett en del av jobben som profilert ekspert for TV 2, sier Espeland til TV 2.

SNART EM: : Håndball-EM i Serbia spilles fra 4. - 16. desember. Dette bildet er fra OL i London. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
SNART EM: : Håndball-EM i Serbia spilles fra 4. - 16. desember. Dette bildet er fra OL i London. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

Scheie spilte over 100 landskamper for Norge. På klubbnivå spilte han blant annet i Drammen og de tyske klubbene Hameln, Eisenach, Nordhorn og Flensburg-Handewitt. Han la opp som aktiv håndballspiller i 2003.

Scheie er nå lagleder for både Bækkelaget/Nordstrands herrelag i eliteserien og Drøbak Frogns J13.

Den tidligere landslagskeeperen må sone i forbindelse med kampene til Drøbak Frogns J13-lag, og ettersom de spiller både søndag og mandag. Dermed slipper han å stå over noen av kampene til BSK/NIF.