Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM i alpint:

Det spesielle bildet: Spår nytt tidsdrama i VM-bakken i dag

Tida 1.16,27 vekker minner. Nå vil VM-håpene bli en vinner.

LIKT: Aleksander Aamodt Kilde og Kjetil Jansrud på pallen i St. Moritz i fjor. De kom inn til helt lik tid - og delte andreplassen.  Foto: EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT
LIKT: Aleksander Aamodt Kilde og Kjetil Jansrud på pallen i St. Moritz i fjor. De kom inn til helt lik tid - og delte andreplassen.  Foto: EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT Vis mer

ST. MORITZ (Dagbladet): Datoen er 17. mars 2016. Stedet er St. Moritz i Sveits. Kjetil Jansrud og Aleksander Aamodt Kilde suser nedover den bratte Super-G-løypa - og i mål er de likt. Helt likt. Til nøyaktig samme tid: 1.16,27.

Tida holder til delt andreplass, bak sveitsiske Beat Feuz, som er ett fattig tidel foran. 1.16,17 er vinnertida i verdenscuprennet for snart ett år siden.

MASKE: Kjetil Jansrud har vært småsyk og kjørte ned på trening med denne maska. Foto: EPA/PETER SCHNEIDER
MASKE: Kjetil Jansrud har vært småsyk og kjørte ned på trening med denne maska. Foto: EPA/PETER SCHNEIDER Vis mer

I dag møtes de tre igjen i samme løyper. I St. Moritz. Denne gangen i VM.

Dagbladet møter de to norske alpintstjernene før VM-åpningen og stiller begge det samme spørsmålet.

- 1.16,27, sier den tida deg noe?

Kilde svarer lynraskt.

- Er det fra Super G-rennet i fjor? Kjetil og jeg var likt i mål. Ett tidel bak Feuz. Jeg lå faktisk an til en bedre tid underveis, så jeg må luke ut feilene og «gønne» på for å ta seieren, sier Kilde til Dagbladet.

Gode minner

Når Dagbladet stiller samme spørsmål til Jansrud, er ikke han like skråsikker.

- 1.16,27? Hæ? Det sier meg ikke så mye. Det er mange tider å huske opp gjennom åra. Den eneste tiden jeg husker er 1.18,14 (OL-gull i Sotsji), sier Jansrud til Dagbladet.

- Det er fra forrige Super-G i St. Moritz...

- Ah, det husker jeg. Kanskje det blir like jevnt mellom Kilde og meg denne gangen. Vi var likt, ett tidel bak Feuz. Vi skulle heller vært noen tidel raskere begge to, sier Jansrud.

- Kan det bli like dramatisk og tett i VM?

- Vi kommer inn i en bakke der både Aleksander og jeg har gode minner. Det kan fort bli jevnt og sveitserne kjenner naturligvis bakken godt, sier Jansrud.

Det ligger an til en jevn duell i dagens åpningsdisiplin for herrene. Beat Feuz og de norske gutta er favoritter til å ta gullet hos bookmakerne. Og Feuz viste storform på treninga i utforløypa i går. Jansrud ble nummer 11. Kilde nummer 15. Det har lite å si før start i dag.

Selvtillitt

Den norske stjernen startet sesongen med tre strake seiere i Super-G: I Val d'Isere, Val Gardena og Santa Caterina. Så kom ett litt tyngre renn i Kitzbühel med niendeplass.

Likevel er Jansrud - og Kilde - å regne med i gullkampen.

- Vi har tatt over en rolle i verdenscupen som Norge aldri har hatt før. Vi skal være litt ydmyke og takknemlige. Selvtilliten er bra, men jeg har aldri stått der med megaselvtillit og tenkt at jeg skal vinne alt, sier Jansrud.

Kilde forteller:

- Det er alltid litt press, men sånn har det vært i mange renn. Kjetil og jeg er ofte i toppen og sånn er det. Kjetil har vunnet tre renn i år og er helt klart god nok til å vinne. Nå skal jeg gi ham god konkurranse, sier Kilde med et smil.

TRENING: Kjetil Jansrud. Foto: Michael Kappeler/dpa
TRENING: Kjetil Jansrud. Foto: Michael Kappeler/dpa Vis mer

Småsyk

Jansrud har ikke hatt en optimal oppladning til VM, og har slitt med sykdom i dagene før årets store høydepunkt.

- Ja, det er litt mindre trykk i hodet, men samtidig litt mer i halsen. Generelt sett føler jeg meg bedre, sa Jansrud til Dagbladet etter gårsdagens trening.

- Hvordan er forholdene i løypa?

- Det er vekslende. De har prøvd å vanne her og det er en del is. Noe vi ikke liker. Men det er ikke noen ulempe heller, sier Jansrud, som var i strålende humør i vintersola i Alpene.

Herrenes Super-G starter klokka 12 og sendes på NRK.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling