FRAMTIDA HENGER I EN SYLTYNN TRÅD: Luiz Suarez bet Branislav Ivanovic i armen i går. Nå kan det gå mot nødutgangen for Liverpools beste spiller i år.Foto: AFP  / ANDREW YATES
FRAMTIDA HENGER I EN SYLTYNN TRÅD: Luiz Suarez bet Branislav Ivanovic i armen i går. Nå kan det gå mot nødutgangen for Liverpools beste spiller i år.Foto: AFP / ANDREW YATESVis mer

- Det spiller ingen rolle hvem det er, spillere er alltid mulige å erstatte

Brendan Rodgers etter Suarez-bittet.

(Dagbladet): I går bet han Branislav Ivanovic i armen, scoret utlikningsmålet for Liverpool sju minutter på overtid, og er nominert til Årets spiller-prisen i England for sin fantastiske sesong i den røde trøya.

I dag ser framtida i den samme røde drakta svært mørk ut, til tross for beklagelsen Suarez selv kom med i går kveld.

Etter massiv fordømmelse fra alt som kan krype og gå i fotball-England, deriblant en flokk Liverpool-legender, måtte til slutt også Liverpool-manager Brendan Rodgers ta bladet fra munnen.

- Uakseptabelt
Like etter kampen ville Liverpool-manageren vente med å kommentere Suarez' opptreden til han fikk sett videobildene ordentlig.

De var åpenbart drøy kost for Rodgers.

- Etter å ha sett bildene og snakket med Luis har jeg fortalt ham at oppførselen hans er uakseptabel, skrev Rodgers i en beklagelse på Liverpools nettsider i går kveld.

Direktør snudde
Selv om Suarez også beklaget oppførselen sin i går er det langt fra sikkert at det er nok for Liverpool. Administrerende direktør Ian Ayre var på vei til Asia for å promotere klubbens treningsleir før neste sesong da han kansellerte avgangen og reiste øyeblikkelig tilbake til Anfield.

Sent i går kveld kommenterte også manager Brendan Rodgers bitt-episoden og Suarez-framtida overfor pressen. Rodgers mente det var for tidlig å slå fast at Suarez forsvinner fra klubben allerede i sommer, men innrømmet at det vil være tema for klubbledelsen i dagene framover.

- Det spiller ingen rolle hvem det er, alle spillere er mulige å erstatte, uansett hvor gode de tror de er. Det er sånn fotballen er, sa Rodgers ifølge The Guardian.

Respekt
Graeme Souness, Jamie Redknapp, til og med Gary Lineker, fordømte Suarez i går kveld.

- Liverpool er ikke velsignet med spillere i verdensklasse for tida, og Suarez er virkelig en slik spiller, men han gjør det veldig vanskelig for dem å beholde ham, sa Souness til Sky Sports.

- Selv den mest lojale Liverpool-supporteren kan ikke se på dette og tenke at det er ok. Du kan ikke forsvare dette, og om noen gjør det er de fullstendig på villspor, sa Redknapp.

Lineker var derimot en av dem som mente at Liverpool neppe har råd til å kvitte seg med uruguayaneren.

Den påstanden var ikke Rodgers umiddelbart enig i.

- Det har vært så mange store talenter i denne og andre klubber, spillere du tenker at er umulige å erstatte. Men så kommer nestemann gående. Standarden i denne klubben har vært høy i mange, mange år, og det er derfor klubben er blitt verdenskjent. Klubbens historie handler om respekt og hvordan mennesker blir behandlet. Slik kommer det alltid til å være her, også lenge etter at jeg er borte herfra, sier Rodgers.

Godtok unnskyldningen
Ivanovic skal ifølge The Guardian ha blitt kontaktet av politiet i London sent i går kveld for å få avklart skadeomfanget av bittet. Ivanovic skal ikke ha hatt synlige skader, og ville heller ikke anmelde forholdet.

Ifølge en tweet fra Suarez har Ivanovic godtatt unnskyldningen hans. Liverpool avventer nå det engelske fotballforbundets behandling av saken. Foreløpig har ikke FA sagt eller skrevet noe om den.