Manchester United i dyp krise

Det spiller ingen rolle hvem som har skylda, Mourinho får ansvaret

José Mourinho får ikke sparken denne uka. Men det sier seg selv at Manchester United ikke kan fortsette i den bakevja laget har spilt seg inn i.

INGEN SELVTILLITT: Romelu Lukaku er en av mange Manchester United-stjerner som virker forknytt og uten tro på egne ferdigheter. Det er bare fortvilelse. Foto: REUTERS/Phil Noble
INGEN SELVTILLITT: Romelu Lukaku er en av mange Manchester United-stjerner som virker forknytt og uten tro på egne ferdigheter. Det er bare fortvilelse. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Manchester United-Valencia 0–0

INNSATSEN VAR DET ingenting i veien med. Ei heller viljen. Det skulle også bare mangle etter det pinlige og innsatsløse havariet mot West Ham i ligaen sist lørdag. Men flyten er fortsatt totalt fraværende i Manchester United, alt fordi laget spiller stakkato-fotball uten selvtillit, relasjoner, presisjon og samhandling.

Selv når ballen ligger stille treffer ikke United-spillerne rommene og kameratene de sikter på.

Som de ikke har trua.

SÅNT BLIR DET selvfølgelig pipekonsert av på Old Trafford. Fortjent pipekonsert. Mot alle. Og så kan for eller mot José Mourinho fraksjonene blant klubbens millioner av supportere verden rundt fordele ansvaret som de vil.

Er du nøytral skjønner du at det hviler på alle.

INGEN ER STØRRE og viktigere enn laget. Ikke på Old Trafford, ikke på Anfield, ikke på Santiago Bernabéu – ikke noe sted i hele den fotballspillende verden. José Mourinho trengte derfor ikke å minne folk om det i kampprogrammet. Det er en selvfølge, alle med et bankende hjerte for det vakre spillet vet det. Men han gjorde det likevel, og jeg tror det handlet om å gi en beskjed.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer