«Det spiller ingen rolle om han heter Ronaldo eller Rinaldo»

RBK-trener Nils Arne Eggen smilte tilfreds etter gårsdagens Champions League-trekning. VM-toppscorer Ronaldo skremmer ikke ham.

Han mener sågar at Lyons brasilianer Sonny Anderson er bedre.

- Det spiller ingen rolle om han heter Ronaldo eller Rinaldo. Det er laget Inter vi møter, sier RBK-trener Nils Arne Eggen til Dagbladet.

- Lyon har nok imidlertid en enda bedre brasilianer i Sonny Anderson. Han er meget god og i tillegg veldig godt samspilt med resten av laget, sier Eggen. Han var fornøyd med å trekke Inter, Ajax og Lyon.

- Alle i Rosenborg er fornøyd. Mest fornøyd er vi med å få møte tre nye og spennende lag.

Ronaldo blir?

Om Ronaldo kommer til Lerkendal eller ikke, er foreløpig usikkert. Real Madrid har allerede lagt inn et bud på superstjernen, men klubbpresidenten i Inter mener Ronaldo blir værende.

- Det er 99 prosent sjanse for at han blir hos oss, og klubben forbereder framtida med ham på laget. Om han blir, avhenger av hans ønske og profesjonalitet, sa Moratti til Inters hjemmeside i går.

Han utelukker imidlertid ikke et salg.

- Skal vi la Ronaldo gå, gjør vi det ikke bare for å være snille med ham. Et salg må gi oss en økonomisk fordel. Vi avventer og ser om Real Madrid kommer med et nytt og forbedret tilbud, sa Moratti.

- Fordel med Ronaldo

- Det vil være en fordel å få Ronaldo til Lerkendal for publikumsinteressen. Han bruker nok også uansett litt tid etter VM på å spille seg i form. Christer Basma og Erik Hoftun tar dette på strak arm, sier Rosenborgs assitenttrener Ola By Rise.

Rosenborg møter Inter i første gruppespillkamp 17. september i Trondheim.

- Det er et gunstig oppsett for oss. Inter spiller sannsynligvis sin første seriekamp helga før de møter oss. Det er en fordel for oss, sier By Rise.

Inter-sjef Giancinto Facchetti er enig.

- Rosenborg ligger foran oss i forberedelser siden serien i Norge allerede har vært i gang en stund. Tidligere har de også prestert godt, men etter treningskampene våre er vi nok i bra slag, sier Facchetti.

Hareide spion

Ola By Rise som er ansvarlig for å kartlegge Rosenborgs motstandere brukte kvelden i går på å oppdatere seg på lagene.

- Vi skal skaffe oss flest mulig videoer og informasjon om lagene. I tillegg håper vi å kunne se dem noen ganger, sier By Rise.

Han planlegger minst én Italia-tur.

- Inter skal møte AC Milan i treningskamp, og det er mulig jeg drar dit, sier By Rise.

Hvis han ikke drar selv, sender han Åge Hareide.

- Åge vil bli brukt som spion for oss, og han kommer nok til å se våre to andre motstandere samme dag som vi spiller åpningkamp, sier Ola By Rise.

FORNØYDE SJEFER: Da Champions League-trekningen ble kjent i går ettermiddag, satt Nils Arne Eggen (t.h.) og assistenttrener Ola By Rise på flyet fra København til Værnes sammen med Rosenborg-spillerne. - Alle i Rosenborg er fornøyd. Mest fornøyd er vi med å få møte tre nye og spennende lag, sa Eggen etter trekningen.