Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det spøker for seriestarten

Start i trøbbel 13 dager før åpningskampen. Sjekk status for alle banene i Tippeligaen!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 9. april spilles første serierunde i Tippeligaen. Det strenge vinteren har imidlertid skapt store problemer for banemesterne rundt om i landet.

Aller størst er problemene i Kristiansand - der det for alvor spøker for seriestarten. Etter planen skal Start ha hjemmekamp mot Lyn 9. april.

- Vi må ha varme, ellers går det ikke. Slik det ser ut nå spøker det for seriestarten. Vi gjør alt vi kan, men det er vinter i Kristiansand, sier banemester Petter Tønnessen til Dagbladet.no.

- Hva er problemet?

- Vi freste banen i forrige uke, slik at den var helt bar. Men så kom snøen i helga. Nå er det 15 centimeter snø på banen i tillegg til 10 centimeter tele. Får vi varme er det en liten sjanse, men det haster veldig, sier han.

Daglig leder i Start, Trond Are Gjone, medgir at det ser svart ut - men han har ikke gitt helt opp.

- Det er fortsatt 13 dager igjen, så det er håp i det hengende snøre. Må vi avlyse er det veldig beklagelig. Jeg snakket nettopp med Tom (Nordlie), og vi må satse alt i verden på å få den klar. Det er viktig både av hensyn til folks forventninger og av rent praktiske årsaker, sier Gjone.

Dagbladet.no har ringt alle banemesterne i Tippeligaen med følgende spørsmål:

INGEN KOS?: Det er tvilsomt om vi får se slike jubelscener på Kristiansand Stadion i serieåpningen mot Lyn 9. april. 13 dager før seriestart er banen i elendig forfatning.
Dette bildet er fra 10. april i fjor, da Start slo Lillestrøm 3-1 hjemme på Kristiansand Stadion i åpningskampen. Foto: SCANPIX
INGEN KOS?: Det er tvilsomt om vi får se slike jubelscener på Kristiansand Stadion i serieåpningen mot Lyn 9. april. 13 dager før seriestart er banen i elendig forfatning. Dette bildet er fra 10. april i fjor, da Start slo Lillestrøm 3-1 hjemme på Kristiansand Stadion i åpningskampen. Foto: SCANPIX Vis mer

Blir banen klar til seriestart?

Slik svarte de:

Ullevaal Stadion (Vålerenga og Lyn):

- Det er ingen fare med Ullevaal. Om det blir grønt er jeg usikker på, men jeg vil tro banen er blant de jevneste og beste å spille på i Tippeligaen, sier driftssjef Kjell Borgersen.

Første hjemmekamp: Vålerenga - Odd 9. april.

Alfheim (Tromsø):

- Eh, etter forholdene ser det veldig bra ut. Vi satte på varmekablene for en måned siden, har sådd og gjødslet, og det begynner så smått å spire. At det blir noen kjempeforhold de første seks kampene før vi skifter til kunstgrass tror jeg ikke, men banen skal bli fullt spillbar, sier banemester Atle Oppheim.

Første hjemmekamp: Tromsø - Stabæk 17. april.

image: - Det spøker for seriestarten

Brann Stadion (Brann):

- Akkurat nå ser det ikke så lovende ut. Vi har hatt mye frost og lite snø, og sliter derfor med tele. Og siden vi ikke har varmekabler, er vi avhengig av hjelp fra værgudene. Banen er helt brun nå, men ganske jevn. Vi skal ha brukbare forhold til serieåpningen. Det er i hvert fall ikke aktuelt å avlyse, sier banemester Svein Kjenes.

Første hjemmekamp: Brann - Lillestrøm 18. april.

Molde Stadion (Molde):

- Vi ligger i rute til 9. april, selv om det har vært fem uker med frost og elendighet. I fjor hadde vi kjempebane da vi møtte Aalesund til treningskamp 28. mars, men i går måtte den flyttes ut på kunstgresset. Undervarmen har stått på siden 22. februar, og plasten kommer på i dag. Banen er i ferd med å bli grønn, sier banemester Eivind Kormeseth.

Første hjemmekamp: Molde - Tromsø 9. april.

Lerkendal Stadion (Rosenborg):

- Banen hadde vært spillbar i dag, den. Det er ikke grønt overalt, men det blir bedre om få uker. Vi har kjørt plastduk med varmluft under de siste to ukene, og kraftig undervarme, sier banemester Arne Lorentzen.

Første hjemmekamp: Rosenborg - Start 17. april.

Åråsen (Lillestrøm):

- Det blir greit nok. Fortsetter drittværet sliter vi litt, men det skal ikke være noe problem til seriestart. Undervarmen har stått på siden 11. januar med håp om å spille Royal League der i hele vinter, men det har vært for kaldt, sier banemester Terje Veding.

Første hjemmekamp: Lillestrøm - Rosenborg 9. april.

Storstadion (Sandefjord):

- Det ser relativt bra ut med tanke på vinteren vi har hatt. For to uker siden var det en meter snø på banen. Den siste halvannen uka har vi jobba for å få vekk is og tele. Vi har ikke undervarme, men kjører nå varme under en plastduk. V skal ha en brukbar bane til første hjemmekamp 17. april. Men så mye grønt er det ikke, sier banemester Per Ketil Berg.

Første hjemmekamp: Sandefjord - Ham-Kam 17. april.

Briskeby (Ham-Kam):

- Vi kjører vekstduk og har snøfri matte. Til onsdag legger vi på flytende gjødsel om det ikke er for kaldt. Men det er umulig å si om den blir spillbar, vi skal i hvert fall gjøre alt vi kan og krysse fingrene for at det ikke kommer en meter snø. Banen er i hvert fall bedre enn på samme tid i fjor, for nå har vi sluppet unna isbrann. Det er fryktelig kaldt om natta, men det ser ikke ut som vi må avlyse, sier banemester Jan Morstad.

Første hjemmekamp: Ham-Kam - Viking 9. april.

Odd Stadion (Odd):

- Det begynner å bli grønt, men spesielt fort går det ikke. Vi skal spille treningskamp mot Start her på søndag, og den er bankers. Den lave temperaturen er det største problemet. For øyeblikket er det ikke mye hold i gresset, og det blir fort stygge sår. Men vi bruker undervarme, og det går gradvis framover, sier banemester Jan Erik Tollefsen.

Første hjemmekamp: Odd - Molde 17. april.

Nadderud (Stabæk):

- Banen er kjempefin! Det er bare å komme hit og spille. Gresset skal faktisk klippes i dag. Vi har gjort et veldig grundig forarbeid og etterarbeid, og lufta, hulla og sådd, sier driftssjef Arild Thorp.

Første hjemmekamp: Stabæk - Sandefjord 9. april.

Fredrikstad Stadion (Fredrikstad):

- Banen er snøfri, men vi trenger litt varme for å bli kvitt telen. Det er mulig å spille her, men det er ikke gode forhold. Får vi noen plussgrader skal dette gå bra, sier arrangementsansvarlig Bjørn Bagstevold.

Første hjemmekamp: Fredrikstad - Brann 10. april.

Viking Stadion (Viking):

- Banen ble sparket opp under treningskampen her i går, og vi skal ha enda en treningskamp mot Rosenborg her til helga. Det blir spennende å se hvordan banen tåler det. Den kunne vært grønnere og fastere. Det er ikke gunstig å spille her nå, og jeg kunne godt vært foruten de to treningskampene. Men det ikke noe vits i å sutre, sier banemester Kjell Håland.

Første hjemmekamp: Viking - Fredrikstad 17. april.

<B>GRØNT:</B> Slik så Ullevaal-matta ut da Vålerenga tok imot Brann 17. april i fjor. Nå er ikke matta like pen, men spillbar om 13 dager er den garantert.
<B>ALFHEIM KLAR:</B> Etter de seks første hjemmekampene legger Tromsø kunstgrass på Alfheim, men i mellomtiden lover banemesteren at Alfheim blir klar. Her er Ole Andreas Nilsen fra fjorårets første hjemmekamp mot Ham-Kam 17, april.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!