- Det spørs om EM er like stort for Xavi og Iniesta som for Özil og Sneijder

Er Spania mettet av egen suksess?

METTET AV EGEN SUKSESS? Xavi (t.h) og flere av de spanske spillerne har vunnet både EM og VM med Spania. Foto: REUTERS/Christian Charisius/NTB scanpix
METTET AV EGEN SUKSESS? Xavi (t.h) og flere av de spanske spillerne har vunnet både EM og VM med Spania. Foto: REUTERS/Christian Charisius/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbaldet): • EM PÅ DAGBLADET.NO: For 179 kroner kan du kjøpe tilgang til 10 av EM-kampene, som vises i Fotballstudio. Kjøp abonnement her!

Spania er regjerende EM- og VM-mester, og mannskapet til Vicente del Bosque er naturlige favoritter til å vinne årets mesterskap. Petter Veland som er ekspert på spansk fotball, mener at laget er i rute før åpningskampen mot Italia 10. juni.

- Stemninga virker rolig, avbalansert og bra. De har lagt opp løpet på samme måte som inn mot EM for fire år siden. De har lagt treningsleiren til samme plass i forkant. De har også spilt mot samme type kvalitet i oppkjøringen som tidligere. Det virker bra, laget ser ut til være i rute, sier Veland til Dagbladet.

Å vinne et mesterskap for tredje gang på rad vil være en stor bragd. Petter Veland tror EM vil stå mellom tre lag.

- Spania har definitvt muligheten til å vinne, det sier seg selv når de er regjerende EM og VM-mester. Laget har ikke vist noen svakheter som tyder på at de ikke skal klare det. Jeg tror som de fleste at det står mellom Tyskland, Spania og Nederland. Det vil handle om flaks og marginer til slutt, men Spania er helt klart blant de heteste kandidatene, sier Veland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer