<strong>EKSTASE:</strong> Molde-spillerne overfaller keeper Andreas Linde etter den avgjørende redningen. (AP Photo/Petros Karadjias)
EKSTASE: Molde-spillerne overfaller keeper Andreas Linde etter den avgjørende redningen. (AP Photo/Petros Karadjias) Vis mer

Molde nærmer seg Champions League etter straffedrama:

- Det sprøeste

Molde har sikret seg gruppespill i Europa, etter en dramatisk seier. Andreas Lindes strafferedning kan bli en økonomisk gullgruve for moldenserne.

Publisert
Sist oppdatert

Nå er det kun et dobbeltoppgjør som står mellom Molde og Champions League-gruppespill. Om det blir tap der, er trøstepremien et gruppespill i Europa League.

Etzaz Hussian misset straffe i ekstraomgangene, men ble reddet av lagkameratene, og spesielt keeper Andreas Linde i straffesparkkonkurransen.

- Dette var en fantastisk opplevelse, noe av det sprøeste jeg har vært med på, utbryter en ekstatisk Ole Erik Stavrum, daglig leder i Molde, til Dagbladet.

Han kaller de avgjørende minuttene for ekstremt nervepirrende å følge fra tribuneplass på Kypros.

- Hvordan skal dette feires?

- Jeg er redd den hotellbaren blir tømt i kveld, ler Stavrum.

Kan tjene store penger

Den regninga kan Molde-sjefen ta med god samvittighet.

Et gruppespill i Champions League betyr drøyt 150 millioner inn i kassa for Molde i premie, pluss eventuelle bonuser ved seire eller uavgjort, som gjør at summen kan stige til nærmere 250 millioner. Uansett er klubben sikret minst 130 millioner i inntekter, ettersom de er sikret plass i Europa League, og garantert solidaritetsbonus om de skulle ryke ut i neste oppgjør.

- Denne seieren betyr to ting. Vi får muligheten til å kvalifisere oss til et gruppespill i Champions League, vi får store lag på besøk på Aker Stadion, og kule sportslige utfordringer. Så er det klart at i et sånt corona-år betyr den pengebiten mye, det gjør den, men i dag er det sportslige viktigst, avslutter Stavrum.

I neste runde venter ungarske Ferencvaros. Der spiller norske Tokmac Nguen, som er i storform. I seieren over Dynamo Zagreb sto han for den målgivende pasingen på 1-0-målet, etter en strålende soloprestasjon.

Molde har forøvrig kun deltatt i Champions League en gang tidligere, det var i 1999. Sist et norsk lag var i den gjeveste klubbturneringen, var med Rosenborg i 2008.

Linde ble helten

Keeper Andreas Linde ble den store helten da han reddet Qarabags sjette straffe.

Før det hadde seks Molde-spillere vært iskalde fra straffemerket, etter at Molde selv misbrukte muligheten til å avgjøre i ekstraomgangene.

HERJER: Vålerengas juvel Osame Sahraoui har tatt Eliteserien med storm, og får skryt av både spiss Vidar Örn Kjartansson og Dag-Eilev Fagermo. Video: Rødt Kort / Fotball Media Vis mer

Straffemiss i ekstraomgangene

På grunn av at Molde-spillerne skulle slippe karantene som følge av reise til Azerbajdsjan, ble kampen flyttet til nøytral bane på Kypros.

I varmen dominerte Quarabag, men det ble skapt svært lite sjanser, og kampen gikk til ekstraomganger, da det sto 0-0 etter 90 minuter.

Der tok Molde over initativet, og da Ohi ble felt inne i feltet, fikk Molde sjansen fra straffemerket.

Etzaz Hussain gikk frem, men straffen var svak, og keeper reddet. Hussain fikk sjansen igjen på returen, men blåste ballen over fra kort hold.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer