Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Europa League:

Det stanget og stanget for United. Så sendte Zlatan avgårde et vakkert hælspark

Sliteseier på Old Trafford.

Britain Football Soccer - Manchester United v FC Rostov - Europa League Round of 16 Second Leg - Old Trafford, Manchester, England - 16/3/17 Manchester United's Zlatan Ibrahimovic attempts an overhead kick Action Images via Reuters / Jason Cairnduff Livepic
Britain Football Soccer - Manchester United v FC Rostov - Europa League Round of 16 Second Leg - Old Trafford, Manchester, England - 16/3/17 Manchester United's Zlatan Ibrahimovic attempts an overhead kick Action Images via Reuters / Jason Cairnduff Livepic Vis mer
  • Manchester United - Rostov 1-0 (0-0) (1-1 sammenlagt)

(Dagbladet): Manchester United fikk et greit utgangspunkt da de fikk med seg 1-1 fra den vanskelige banen til det russiske laget Rostov, forrige uke.

De rødkledde var storfavoritter før kampen, men slet med å treffe mål i kampen.

Ikke før Juan Mata banka inn 1-0 etter 71 minutter kunne det jubles for scoring på «drømmenes teater», og det etter et fantastisk hælspark av supersvensken Zlatan Ibrahimovic.

Det holdt hele veien inn, og Manchester United kunne juble for avansement i europaligaen etter stang ut i 70 minutter.

Nær tidlig jubel

Det startet bra på Old Trafford. For allerede før det hadde gått fem minutter var de rødkledde nær ved å score.

En corner ble sendt inn i feltet, der Marcos Rojo steg til værs. Dessverre klarte ikke argentineren å stange ballen langt nok til sida for Rostov-keeper Nikita Medvedev, som strakk seg helt ut og reddet. Zlatan Ibrahimovic forsøkte å krangle ballen i mål, men Medvedev ordnet opp.

Elleve minutter senere fikk hjemmelaget nok en mulighet, da Juan Mata fanget opp en feilpasning på midtbanen. Før Rostov-spillerne rakk å reagere hadde Mata allerede sendt avgårde en perlepasning som traff Zlatan ved 16-meteren.

Dessverre var det ingen som fulgte oppover og hjalp svensken, og Zlatan måtte til slutt forsøke seg på et skudd fra dårlig vinkel.

Ropte på straffe

Henrikh Mkhitaryan var god for hjemmelaget i kveld, men var ikke god da han gikk litt enkelt i bakken etter drøye halvtimen. Medvedev ga armeneren et lite dytt i ryggen inne i feltet, og Mkhitaryan gikk i bakken.

Heldigvis lot dommer Gediminas Mazeika spillet gå, for den hadde nok blitt litt vel billig å blåse straffe på.

Minuttet etterpå var det bedre jobbing av den samme United-spilleren. Nok en gang var det en fantastisk pasning fra Mata som ble sendt oppover, og denne gangen traff den armeneren.

Mkhitaryan kom alene mot Medvedev og forsøkte å sette ballen i det lengste hjørnet. Trolig burde han valgt motsatt, da ballen snek seg på utsida.

Rett før pause var det Paul Pogba som viste seg fram, da han dunka til fra like utenfor 16-meteren. Keeper Medvedev holdt bortelaget nok en gang inne i kampen, og lagene gikk til pause på stillinga 0-0.

Tidlig av med skade

Andreomgangen var ikke gammel da hjemmelaget måtte utføre sitt første bytte i kampen. Pogba holdt seg til baksiden av låret etter en løpsduell, og måtte trist be sjefen om å bli byttet ut før det var spilt to minutter.

Før pause hadde hjemmelaget over 80 prosent ballinnehav - og et vanvittig sjansesløseri bak seg.

Men også bortelaget Rostov fikk vist seg fram, da de etter 54 minutter skremte hjemmefansen. For Sergio Romero måtte virkelig dra fram refleksene da Azmoun klinka til. Forsøket gikk til corner, og mer ble det ikke for Rostov på det angrepet.

Isteden var det hjemmelaget som fortsatte å kjøre over i motsatt ende, selv om det viktige målet manglet.

Zlatan - et forbilde

Zlatan forsøkte seg igjen etter 58 minutter, da han tok med seg ballen inn i boksen. Der viste han fram styrken sin da han fikk en dytt på innsiden av 16-meteren, men holdt seg på beina og forsøkte seg på et innlegg.

I motsetning til hva veldig mange andre fotballspillere ville gjort, viste Zlatan at man fint kan holde seg på bena selv om noen kommer borti en inne i feltet. Forbilledlig av den svenske kjempen.

Selv om Zlatan fikk ekstra fair play-poeng der, hjalp ikke det kampen nevneverdig. For isteden så det ut til at Rostov mistet all respekt for det engelske storlaget.

Og etter at Daley Blind måtte ut etter en hodeskade etter 63 minutter, forsøkte det russiske laget seg.

United-forsvaret hang etter, og Rostov fikk prøvd seg på et par skuddforsøk. Heldigvis ble skuddene blokkert, og United slapp (foreløpig) unna med skrekken.

Endelig

Da 20 minutter gjensto av kampen kom endelig det viktige målet for hjemmelaget, etter å ha slitt fælt de siste ti minuttene. Mkhitaryan kom i full fart på høyresida etter at United snappet opp en feilpasning på midtbanen, og han la inn til Zlatan.

På herlig vis var den målgivende pasningen med hælen, og var til Mata på bakerste stolpe.

Fra tre meter satte spanjolen ballen i mål, og United kunne juble for at scoringen endelig gikk inn.

Bortelaget trengte bare én fattig, liten scoring for å være ett skritt nærmere kvartfinale. Dersom de gulkledde reduserte, ville kampen gå til ekstraomganger om ingen scoret mer. Og derfor satte også Rostov på Marko Devic og Igor Kireev med friske ben, så kanskje en av de to kunne bidra til et nytt mål.

Hjemmelaget tok det litt mer med ro, og forsøkte bare å holde unna.

- Jeg synes det var bra press fra hjemmelaget i førsteomgangen, men så har det vært tamt, sa Max-kommentator Kjetil Rekdal.

Han hadde forventet et helt annet United-lag fra start.

Det ble med det på Old Trafford, etter at United sikret seieren 20 minutter før slutt og avansement i Europa League.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media