DØRÅPNEREN: Dimitri Payet har vært en av EMs største stjerner så langt. Søndag spiller han og Frankrike åttendedelsfinale mot Irland.
Foto: Franck Fife / AFP / NTB Scanpix
DØRÅPNEREN: Dimitri Payet har vært en av EMs største stjerner så langt. Søndag spiller han og Frankrike åttendedelsfinale mot Irland. Foto: Franck Fife / AFP / NTB ScanpixVis mer

Det står 8 på drakta til Dimitri Payet (29). Men Frankrikes toppscorer er en klassisk 10-er

Drømmemannen 10.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- For meg er en god nummer 10 - en ekte nummer 10 - en uegoistisk spiller, sier Dimitri Payet i dette intervjuet med FourFourTwo.

- Jeg har alltid sagt at jeg heller vil gi en målgivende pasning enn å score mål. Du må være uselvisk hvis du vil påvirke kampen i denne posisjonen. Det handler om å hjelpe lagkameratene til å score. Enten det betyr å komme med en målgivende pasning eller den tredje siste pasningen. Første prioritet er å sette opp den beste målsjansen.

To mål så langt

Det var det han gjorde så mange ganger da Frankrike åpnet med å slå Romania, og da Olivier Giroud steg til værs og sendte EM-vertslandet til himmels, var det etter strøkent forarbeid fra Payet. Romania utliknet noen minutter etterpå, før Payet scoret sitt første av to gruppespillmål da han dundret ballen i vinkelen i sluttminuttene.Det er på ingen måte tilfeldig at Payet er mye involvert, for selv om han bærer nummer 8 i det franske EM-laget som skal møte Irland søndag klokka 15, og selv om han hadde 27 på ryggen for West Ham i Premier League forrige sesong, så har han et meget bevisst forhold til den rollen som vanligvis kobles til drakt 10:

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn