Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Det startet med å sykle over kjøkkenbordet ...

Rick Koekoeks stunt får deg til å svette i hendene.

(Dagbladet): - Jeg var på en reklameinnspilling og så gikk vi forbi en klatrevegg. Jeg sa umiddelbart at det ville være «sykt» å hoppe fra et tårn til et annet, så jeg sjekket om det var mulig å gjennomføre, sier Rick Koekoek til Dagbladet.

Videoen av den nederlandske biketrial-syklisten som hopper over et 16 meter høyt stup mellom to klatretårn har går som en farsott på nettet. Biketrial er en sykkelgren der man skal forsere hindre uten at beina kommer i bakken.

Først klatrer Koekoek opp tårnet med sykkelen på slep, så gjør han seg klar på toppen, der det knapt er plass til sykkelen, før han hopper over stupet. Han gjentar bedriften flere ganger, før han kontrollert kommer seg ned igjen.

En av verdens beste De fleste av oss vanlig dødelige blir svette i hendene og får hjerte i halsen av stuntet, men for hovedpersonen er det hele rutine.

- Jeg startet med biketrial da jeg var seks år gammel og nå har jeg vært blant de fem beste i verden de siste fem åra, dette var bare nok en måte å teste grensene mine for å bli en bedre syklist. Da jeg var liten var det en stor utfordring å sykle over kjøkkenbordet, nå må jeg ha større utfordringer.

- Jeg gjør bare «greia mi».

Koekoek anbefaler ingen nybegynnere å prøve noe liknende.

16 METER: Rick Koekoek innrømmer at risikoen er til stede når han trener. Dette stuntet ble innspilt i pausen under en reklameinnspilling.
16 METER: Rick Koekoek innrømmer at risikoen er til stede når han trener. Dette stuntet ble innspilt i pausen under en reklameinnspilling. Vis mer

- Jeg startet så ung og har kommet så langt at jeg kan gjøre sånne stunts uten å komme til skade. Men ikke misforstå meg, det er definitivt ikke uten risiko, sier Koekoek.

- Unngå risiko Biketrial er forløpig en liten idrett i Norge, men miljøet vokser og det finnes mye informasjon på biketrial.no. Flere norske utøvere legger ut videoer av stunts de gjennomfører og det finnes også en nybegynnerguide som hjelper nye utøvere med blant annet valg av utstyr.

Koekoek anbefaler alle å starte i det små og ikke ta unødvendige sjanser.

- Det er ikke verdt å ta store sjanser før du har ferdighetene. Start i det små med de grunnleggende ferdighetene, som å ha full kontroll på sykkelen og bli tøffere mentalt.

MERKET: Biketrialsyklist Rick Koekoeks legger har fått gjennomgå.
MERKET: Biketrialsyklist Rick Koekoeks legger har fått gjennomgå. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media