Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Det startet med dobbeltoaletter. Nå velger de å halvere fasilitetene»

Hotellrommene i Sotsji overrasker.

RARE FASILITETER: Før OL i Sotsji starter er det flere utøvere og reportere som har kommentert blant annet dårlig vann og rare toaletter i OL-byen. Foto: Pontus Lundahl / TT
RARE FASILITETER: Før OL i Sotsji starter er det flere utøvere og reportere som har kommentert blant annet dårlig vann og rare toaletter i OL-byen. Foto: Pontus Lundahl / TT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): OL i Sotsji blir tidenes dyreste og den offisielle åpningen finner sted i OL-byen klokka 17 i morgen.


Over 300 milliarder kroner brukes på de olympiske lekene - men allerede før OL-start hagler det med kommentarer på fasilitetene på hotellene.


Blant annet Viasat, som har OL-rettighetene i Sverige, har postet et bilde av et toalett som er bygd halvveis inn i veggen.


- Det startet med dobbeltoaletter. Nå velger de å halvere fasilitetene i Sotsji, skriver Viasat.

Toalett-regler Og det er tydelig at russernes hotellet forbløffer flere.


Den kanadiske snowboarderen Sebastien Toutant publiserte nylig et skilt som viste hva som var forbudt på toalettene i OL-byen. For eksempel fisking er ikke tillitt.


Også bilder av to toaletter i samme rom har vekt oppsikt på sosiale medier, noe som også skiskytterstjernen Martin Fourcade har gjort et nummer ut av tidligere.

- Farlig vann Vannet på hotellrommene skaper forvirring. Reporteren Stacy St. Clair i Chicago Tribune hevder hun fikk beskjed om at springvannet var farlig for ansiktet.

- Resepsjonen sier at vi ikke må ta vannet i ansiktet fordi det innholder noe veldig farlig, skrev Clair på Twitter.

Også TV 2-profil Davy Wathne publiserte tidligere denne uka et bilde av et badekar fylt med brunt vann.

- Venter nok litt med å dyppe meg i badekaret, skrev Wathne på Twitter.

Viasat-reporter Frida Nordstrand skriver følgende:

- Hver gang jeg går ut har det skjedd noe nytt utenfor hotelldøra, skriver Viasats Frida Nordstrand, sammen med et bilde av det som ser ut som søppel.

Sports Illustrated mener OL-byen ikke virker helt klar til å ta imot utøvere, journalister og publikum.  Og blant annet må Canadas NHL-stjerner sove på rom med tre smale senger plassert nærmest inntil hverandre.

Hele Norges coronakart