FAR OG SØNN: Martin Ødegaard og faren Hans Erik besøkte Vicente Calderón i Madrid 7. januar. Real Madrid spilte cupkamp mot Atletico Madrid. To uker seinere skrev Martin under for Real Madrid. FOTO: AP / NTB SCANPIX
FAR OG SØNN: Martin Ødegaard og faren Hans Erik besøkte Vicente Calderón i Madrid 7. januar. Real Madrid spilte cupkamp mot Atletico Madrid. To uker seinere skrev Martin under for Real Madrid. FOTO: AP / NTB SCANPIXVis mer

Det startet med privatfly. Nå forteller Ødegaards far om mottakelsen i Real

Debuterer i dag.

MADRID (Dagbladet): Martin Ødegaard (16) kan få sin offisielle debut i Real Madrid-drakta i dag. Han er med i troppen når Real Madrid Castilla - også kjent som B-laget - tar imot Bilbao Athletic i den spanske hovedstaden.

Fredag ettermiddag fløy pappa Hans Erik Ødegaard (41) med Norwegians rute fra Gardermoen til Barajas-flyplassen i Madrid. Dermed sitter han ringside det som trolig blir sønnens Real-debut på Alfredo Di Stéfano stadion.

- Jo, klart det er morsomt det som skjer, sier Ødegaard senior til Dagbladet.

Ti dager Mens Martin har vært i Madrid i ti dager, har Hans Erik ennå ikke flyttet permanent til Spania. Det skjer først om 10-12 dager.

- Har dere funnet bolig?

- Vi har en leilighet nå, inntil vi finner et annet sted. Men vi har i alle fall kommet ut av hotell. Det gjør ikke noe, sier Ødegaard.

Madrid-tilværelsen tar form steg for steg. Storklubben startet med en voldsom sjarmoffensiv da far og sønn ble hentet med privatfly i Norge. 22. januar ble han presentert som ny Real Madrid-spiller. Dette skjedde i knallhard kamp med Bayern München og Barcelona. Overgangen er blitt behørig omtalt i toppaviser over hele Europa.

Den uoffisielle debuten kom i en lukket treningskamp mot kinesiske Beijing Guoan onsdag. Ødegaard fikk 60 minutter, i oppgjøret som endte 3-3.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nivå tre Spørsmålet er om trener Zinedine Zidane vil bruke nordmannen fra start i dag. Kampen er et oppgjør i Segunda B, det tredje øverste nivået i det spanske seriesystemet.

Real Madrid Castilla har 41 poeng og leder. Bilbao Athletic ligger på 5. plass med 38 poeng. Sånn sett får oppgjøret direkte konsekvenser for stillingen på toppen av tabellen.

Kampen vises på sportskanalen til TV 2 klokka 16.00.

- Det blir bra med direktesendt spansk 3. divisjon, sier Hans Erik Ødegaard og smiler.

- Hvordan har dere opplevd mottakelsen i Madrid?

- Vi gjorde jo litt research på forhånd, så vi visste hva vi gikk til. Men de er flinke til å legge forholdene til rette, og ordne for oss. Det er behagelig når du er i et nytt land, og på et nytt sted.

Klesbutikker Hans Erik Ødegaard har en fortid som fotballspiller i Strømsgodset. Han har flere klesbutikker. Når han flytter til Madrid, vil hans egen far bli mer involvert i disse.

Ut sesongen skal Hans Erik konsentrere seg om å følge opp Martin. De to må ikke minst lære seg spansk, for å gli best mulig inn i miljøet.

Hans Erik Ødegaard har også vært assistenttrener i Mjøndalen, klubben som rykket opp til Tippeligaen i høst. Om han får brukt sine egenskaper som spillerutvikler i Madrid, gjenstår å se.

Det handler som sagt om språket. Det jevne spanjol skal ikke beskyldes for å briljere i engelsk.

Horribel forfatning Martin Ødegaard spiller for B-laget ut sesongen. Men han får også trene med A-laget. Og hvem vet: Kanskje blir det et innhopp eller to allerede de neste ukene.

A-laget var i alle fall i en horribel forfatning i derbyet mot Atletico Madrid i går. Cristiano Ronaldo og co. ble sendt hjem fra Vicente Calderón med 0-4. Ronaldo ble møtt av en massiv pipekonsert hver gang han hadde ballen.

Men for å si det enkelt: Jo flere slike forestillinger A-laget leverer, jo nærmere kan Martin Ødegaard være en debut.

Men i dag er det Castilla som gjelder.

Det er ikke småtterier det heller ...

REAL MADRID-BUSS:  Cristiano Ronaldo og co. ble sendt hjem i denne bussen fra Vicente Calderón med 0-4 i går. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
REAL MADRID-BUSS: Cristiano Ronaldo og co. ble sendt hjem i denne bussen fra Vicente Calderón med 0-4 i går. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer