Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det stemte ikke

Lasse Kjus tapte for mye på toppen og måtte finne seg i fire ganger Østerrike i Bormio. Men allerede i dag kan han få sin utfor-revansj.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Skulle ønske jeg kunne kjørt bedre. Jeg følte det ikke stemte helt i de vanskeligere partiene. Ellers gikk kjøringen greit, sa Lasse til NTB etter å ha blitt femtemann og beste ikke-østerriker i går. Så gikk han på hotellet for å se video av sin egen utforkjøring. For å finne de små glippene som kostet hundredeler i Bormio i går. Til slutt var han 42 hundredeler bak vinneren Hermann Maier etter en god sluttspurt.

Østerriksk
dominans

Den forskjellen skal bort i dag når Lasse skal forsøke å gjøre utfor-festen litt mer internasjonal i toppen.

- Den østerrikske dominansen er det helt klart noe å gjøre med, mener Lasse.

Akkurat det klarte verken Kjus eller noen andre utfordrere i går: Hermann Maier tok nok en verdenscup-seier, og Andreas Schifferer, Werner Franz og Stefan Eberharter sørget for firedobbelt til alpelandet. I tillegg kom ytterligere tre østerrikere seg inn blant de ti fremste.

Og dominansen hadde blitt enda mer overlegen om Fritz og Josef Strobel ikke hadde kjørt ut etter gnistrende åpninger.

Maier øker

Mot dette østerrikske superlaget er Lasse Kjus det eneste norske utfor-håpet i romjula. All round-kompis Kjetil André Aamodt har valgt å prioritere storslalåm-trening i Norge. Og lagkameratene Kenneth Sivertsen og Audun Grønvold gir foreløpig ikke Lasse selskap i verdenscup-toppen, selv om Sivertsen viste framgang med sin 23. plass.

Men det er uansett langt fram til årets alpinkomet, Hermann Maier, som økte sin ledelse i den totale verdenscupen. Seieren i går er hans sjuende pall-plassering hittil i sesongen. Og egentlig trives han best med storslalåm og super-G.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!