Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det sto om veldig mye penger. Jeg var uprofesjonell

Travsansatt forklarer seg om innside-rykter og storgevinsten i V75.

 MILLIONKAMPEN:  Den travansatte står ved gjerdet under det siste V75-løpet, der kusk Kristian Malmin (i blå og gul drakt) presser så hardt på lederhesten Føynland og kusk Geir Flåten (rød drakt) at dommerne innkalte Malmin tilo en forklaring om sin sportslige disponering. Den travansatte og en kamerat hadde vunnet 28,8 millioner med Malmins hest og bare småpenger for seks og fem rette med Føynland Kongen. Hest nr. 1 Gomnes Tornado, her bak de to duellantene, vant løpet og den travsattes vinnerkupong ble verdt om lag 575 000 kroner. Gevinsten er sperret for utbetalingen i påvente av granskingen til Det Norske Travselskap og Norsk Rikstoto.  FOTO: TRAV24.NO.
MILLIONKAMPEN: Den travansatte står ved gjerdet under det siste V75-løpet, der kusk Kristian Malmin (i blå og gul drakt) presser så hardt på lederhesten Føynland og kusk Geir Flåten (rød drakt) at dommerne innkalte Malmin tilo en forklaring om sin sportslige disponering. Den travansatte og en kamerat hadde vunnet 28,8 millioner med Malmins hest og bare småpenger for seks og fem rette med Føynland Kongen. Hest nr. 1 Gomnes Tornado, her bak de to duellantene, vant løpet og den travsattes vinnerkupong ble verdt om lag 575 000 kroner. Gevinsten er sperret for utbetalingen i påvente av granskingen til Det Norske Travselskap og Norsk Rikstoto. FOTO: TRAV24.NO. Vis mer

(Dagbladet): Den travansatte som blir gransket for rykter om «innsidehandel» og for å ha «fikset» et løpsresultat sammen med kusken Kristian Malmin i kamp om 28 millioner kroner i V75-gevinst, benekter at han inngikk noen avtale med Malmin foran det siste løpet på Drammen travbane lørdag.

- Malmin og jeg inngikk selvsagt aldri noen avtale om at han skulle ødelegge for lederhesten Føynland Kongen. Jeg har selvsagt ikke gitt noen som helst beskjed til Kristian Malmin i forkant av løpet, sier den travansatte til fagbladet Trav- og Galopp-Nytt.

Den travansatte vant om lag 575 000 på en V75-kupong sammen med en kamerat. 

Spillselskapet Norsk Rikstoto har stoppet utbetalingen av gevinsten i  påvente av den interne granskingen som Rikstoto og mannens arbeidsgiver Det Norske Travselskap har satt i gang.

Avhør i dag Alle de 14 kuskene i det siste V75-løpet lørdag skal avhøres om de er blitt forsøkt påvirket før løpet av den travansatte, som var på jobb der kuskene oppholder seg mellom løpene.

- De fleste blir avhørt av dommerkomiteen på Drammen travbane i ettermiddag, der de deltar i lunsjløpene, opplyser generalsekretær Øystein Dahle i Det Norske Travselskap (DNT) til Dagbladet.

Den travansatte, som ifølge hans sjef Øystein Dahle har tatt noen feriedager og ikke skal jobbe direkte med sport eller spill framover, har ikke besvart Dagbladets henvendelser søndag, mandag eller tirsdag.

- Uprofesjonell - Jeg er ung, engasjert og det sto om veldig mye penger. Da klarte jeg rett og slett ikke å holde meg rolig. Jeg var altfor høylytt, og det var nok mange på stallsiden som fikk med seg at vi hadde ti hester i det siste løpet. Det var uprofesjonelt av meg. Ettersom jeg var på jobb burde jeg ligget lavt, sier den travansatte til Trav- og Galopp-Nytt.

Har lært Han sier at gevinsten, som altså foreløpig er sperret, har fått en kraftig bismak.

- Det har vært helt jævlig. Jeg skulle ønske at vi aldri hadde fått sju rette. Det er tungt å bli beskyldt for noe slik. Men jeg har fått meg en lærepenge. Heretter skal jeg ligge lavt, sier den unge travansatte til bladet, som har et MMS-bilde av vinnerkupongen.

Den kostet 1 000 kroner å levere. De to kameratene hadde 10 hester av 14 hester i det siste løpet. Åtte av hestene ville gitt en utbetaling på 28,8 millioner kroner.

Blant 28-millionershestene var 12. valget Ramstad Loke, som Kristian Malmin kusket.

Malmin ble avhørt av dommerne på Drammen travbane rett etter løpet om sin «kamikazekusking» mot lederhesten Føynland Kongen, som ikke var streket på den travansattes kupong.

- Bemerkelsesverdig Dommerne visste da ikke noe om kupongverdier eller ryktene om den travansattes oppførsel på stallsiden.

Men dommerleder Jan Roger Humlebekk sa til Dagbladet søndag at Malmins disponering var så bemerkelsesverdig at dommerne for en sjelden gangs skyld innkalte kusken til en forklaring.

Malmins hest galopperte på siste langside, og «rygget» gjennom feltet.  Lederhesten Føynland Kongen ble slått av favoritten Gomnes Tornado, som utløste en V75-gevinst på drøyt en halv million kroner.

Den travansatte og hans kamerat hadde en av de ni vinnerkupongene.

Kusken: - Uskyldig Kusken Kristian Malmin, som er en god bekjent av den travansatte, har tidligere forklart til Dagbladet at han gjorde en sportslig vurdering, som viste seg å bli feil. Han sier han er uskyldig i alt bråket som er virvlet opp.

Han er svært lei seg for den situasjonen han er blitt satt i - og det fortalte han den travansatte mandag formiddag da ryktestormen hadde pågått over et døgn.

- Jeg har ikke fått noe tilbud om å kuske på bestilling, og jeg visste heller ikke hvilke hester den travansatte hadde på kupongen i det siste løpet. Men mange av oss kuskene hørte jo at han pratet om kupongen sin, og da var det klart for alle at det dreide seg om store penger, sier Kristian Malmin til Dagbladet.