- Det største av alt

I dag gir en bombesikker Susann Goksør (27) forloveden Svein Erik Bjerkrheim (26) sitt endelige «ja» og blir fru Goksør Bjerkrheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- KALDE FØTTER? Nei, Svein Erik er mannen i mitt liv, så dette er jeg bombesikker på, sier Susann.

I Mysen kirke, klokka 13.30 i dag står hun brud og blir fru Goksør Bjerkrheim. Det synes hun er gjevere enn noe annet.

- Større enn å bli verdensmester i håndball også?
- Mer langvarig i hvert fall. Og ja: større enn alt annet.
Brudgommen har bare ett ord for hvordan det er å være den som har kapret en av Norges mest attraktive kvinner:

- Kjempedeilig.

Falt hodestups

I tre år har de vært kjærester, og i et drøyt år har de vært samboere på Lambertseter i Oslo, Susann og håndballspilleren fra Drammen, Svein Erik Bjerkrheim.

Slik traff de hverandre, forteller Susann: - Det var i 1995: Jeg satt på tribunen mens Svein Erik spilte landskamp i TV-cupen.

- Gjennom håndballen hadde vi truffet hverandre før. Men den ettermiddagen på tribunen skjedde det noe med meg. Jeg ble forelsket, sa hun.
Svein Erik på sin side har hevdet han ikke husker noe av dette. I innspurten av bryllupsforberedelsene husker han fortsatt ikke når. Hvordan det skjedde, husker han imidlertid veldig godt:

Lek-Linda

- Susann ringte meg opp og utga seg for å være Linda Johansen som lurte på om jeg ville stille som modell i Nye Lek. Jeg var ikke hjemme, så hun la igjen beskjed på telefonsvareren min, sier Svein Erik.

- Telefonnummeret hun oppga var feil, og da hun ringte tilbake for å rette opp feilen, begynte hun å le. Den latteren kjente jeg igjen, selv om jeg ikke kjente henne. Jeg ringte tilbake, og så avtalte vi å møtes. Da var det gjort.

Frieriet skjedde i desember.

- Og så hadde vi så flaks at begge hadde fri pinseaften, sier dagens brud fornøyd.

To dagers fest

Etter vielsen i Mysen kirke blir det middag for 70 gjester, deretter blir det kaffe og fest utover natta for enda flere. Totalt skal 100 mennesker feire idrettsekteparet i to dager til ende.

- Vi har valgt å holde bryllupet på Mysen både fordi Svein Erik er derfra og fordi vi tror at selskapet blir mer nært når det er utenfor byen. I Oslo hadde det vært lett for noen å ta det som et vorspiel og en anledning til å gå på byen etterpå. Nå sover gjestene over til dagen etterpå, sier Susann.
- Hvem var ivrigst etter å gifte seg?

- Det var jo jeg som fridde, men jeg vet egentlig ikke. Når man vet man har truffet den rette, er det å ville gifte seg naturlig, sier Svein Erik og får medhold av sin tilkommende kone:

- Først gifte seg, så barn, rekkehus og stasjonsvogn, sier Susann.
- Svein Erik er som sagt mannen i mitt liv. Det er han jeg vil stifte familie med, og da synes jeg det er riktig å gifte seg. Dessuten innbiller jeg meg at det å inngå ekteskap både gjør forholdet tryggere og fører til at man tenker mer «vi» enn «jeg», sier Susann, mens Svein Erik håper at ingenting blir annerledes.

Karius og Baktus

- Vi har det jo så bra man kan ha det allerede, sier han.

- Absolutt ikke noe snev av tvil?

- Nei, i forhold til om jeg gjør riktig i å gifte meg, har jeg ikke vært et øyeblikk i tvil. Men selvsagt er jeg spent på om vi har husket alt. Ting kan jo klikke, uten at det bekymrer meg noe særlig, sier Susann.
- Jeg tror uansett ikke noen vil merke det oppi alt styret. Bare jeg husker å si «ja» går det bra, og den biten er jeg i hvert fall ikke i tvil om at jeg fikser, sier jenta som foruten å være kjent som en av verdens beste håndballspillere, etter hvert har fått rykte på seg til å være en habil Karius- og Baktuss-imitator.

- Du har kanskje forberedt en tale med innlagt «Karius- og Baktus»-show?

- Nei, vet du hva: De to karene er jeg ferdig med. Dessuten er det heldigvis sånn at vi jentene kan velge om vi vil holde tale eller ei i vårt eget bryllup. Jeg har valgt å droppe den biten. Det har vært nok å henge fingrene i uansett, sier Susann, som har styrt aller mest med kjolen.

Kyvåg fikk rett

- Den er kjøpt ferdig i en butikk, enkelt og greit, men det måtte noen omsyinger til, gitt.

Selv om de øvrige oppgavene har vært jevnt fordelt mellom brud og brudgom, foreldre og svigerforeldre, ser hun fram til ti dagers bryllupsreise på hemmelig sted.
- Alt jeg vil si er at det blir ferie, sier Susann.
- Frode Kyvåg sa til Dagbladet for to år siden at han håpet at de var gift og hadde barn før år 2000. Du sa at det antakelig ikke vil skje før etter år 2000, hvordan føles det at Kyvåg fikk siste ord i denne saken?

- Det er meg knekkende likegyldig hva han måtte håpe og tro. Dette gjør jeg i hvert fall ikke for Frode Kyvågs skyld, sier Susann, bombesikkert - og ler godt.

<B>GIFTER SEG:</B> Susann smir seg i hymnens lenker og sier det er større enn alt annet i livet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer