- Det største jeg har gjort

ULLEVAAL (Dagbladet): Vålerenga - Sogndal 2-2 (Sogndal til Tippeligaen): - Dette er det største jeg har opplevd. Men stakkars Vålerenga. Jeg synes virkelig synd på dem, sier Sogndals vidunderbarn Tommy Øren (20).

Nå spørs det bare hvor lenge venstrevingen blir i fruktbygda. Leeds har allerede lagt inn aksjer for å sikre seg den lovende U21-spilleren, som scoret Sogndals andre mål i går - og sørget for at laget hans stjal eliteserieplassen fra Vålerenga.

Tommy Øren satt bare og skalv i garderoben etter kampen. Og det var ikke bare av lykke.

Helt i surr

- Jeg fryser noe helt forferdelig, nei, huff, det går helt i surr for meg. Vet ikke hva jeg skal si, sier han.

Rett før scoringen måtte han av banen i noen minutter for å få behandling for krampe.

- Jeg fikk en ball fra Rune Bolseth, og traff skikkelig på hodet. Jeg sto egentlig på feil plass. Skulle ha vært i returrommet.

Det er bare en ting å si. Øren var stor mot Vålerenga i går. Og det er ikke tilfeldig.

- Tommy er en mann for de store anledninger. Han har en tendens til å dukke opp på riktig plass, forklarer bestekamerat Eirik Bakke på telefon fra Leeds.

Landslagsstjernen satt sammen med Alf Inge Haaland og fulgte sine gamle lagkamerater i Sogndal via telefon.

- En kamerat av meg refererte kampen fra tribunen. Men de siste fem minuttene måtte jeg bare legge på. Klarte ikke å holde ut spenningen, ler Bakke.

Han er full av lovord om Tommy Øren.

- Tommy kan bli så god som han sjøl vil, sier Bakke.

Det har også ledelsen i Bakkes klubb Leeds merket seg.

- De er interessert i meg. Jeg var der borte i fjor høst og trente, men jeg vet ikke hva det blir til. Har ikke hørt noe konkret. Det mest sansynlige er at jeg blir i Sogndal ett eller to år til. Det er sinnssykt motiverende at vi har rykket opp i Tippeligaen nå, sier Øren til Dagbladet.

Unggutten forklarer suksessen til Sogndal med at de tør satse på unge talenter.

- Du får tillit hele veien. Om du spiller dårlig i en fire, fem kamper på rad, så ryker du ikke rett ut av laget. Og det er motiverende for unge spillere. Det er helt utrolig at vi greier opprykk med et lag som har en gjennomsnittsalder på 22 år, sier Øren.

På U21-landslaget er Øren lagkamerat til Vålerengas Pa Madou Kah. De to ungsauene illustrerer den store forskjellen på VIF og Sogndal. Mens talentene får blomstre på banen i Sogndal, sitter de på benken i Vålerenga. Øren er kritisk til VIFs bruk av U21-kamerat Pa Modou Kah.

Ville mest

- Jeg regner Pa som en av de tre beste spillerne på U21. Det er helt ufattelig at han ikke spiller på Vålerenga, mener Øren.

I går var det uten tvil unggutta fra Sogndal som ville mest. Det bør kanskje være et tankekors for Vålerengas mange rutinerte og mer feterte spillere.

EKSTAATISK: Tommy Øren satt inn det avgjørende målet etter 86 minutter og jublet hemingsløst.