- Det største jeg har opplevd

PARK CITY (Dagbladet): Andrine Flemmen lot seg ikke skremme av den knalltøffe storslalåmen i Park City. Belønninga: 3. plass - og første gang på pallen for Molde-jenta.

- Absolutt det største jeg har opplevd. Det er dette alle alpinister drømmer om hele livet. Jeg har jobbet i SÅ mange år for å nå dette målet, sier Andrine - med gledestårene trillende nedover kinnene.

Jentene har blitt dømt nord og ned i norsk alpinsport. I går viste Andrine at det er nok av vilje og tæl hos jentegjengen. Hun kjørte to omganger helt på grensa av det mulige, og lyktes med råsjansen.

Halv tolv

- Alt var ikke hundreprosent, men når det går litt på halv tolv så går det som regel fort, sier hun mellom alle gratulasjonene i målområdet.

For det var mange som syntes Andrine fortjente denne oppmuntringen. Etter flere år med resulater like bak de orntli' gode, fikk hun endelig full klaff.

- Jeg har vært best i super-G, nå sitter også teknikken brukbart i storslalåm. Men jeg følte - spesielt i første omgang - at posisjonen var litt feil over skiene. Var litt for mye passasjer. Klarte ikke skape nok fart.

- Derfor var jeg skikkelig overrasket over tida og plasseringa, sier hun.

Suveren Compagnoni

Småfeil eller ei, det vil alltid stå Andrines navn på tredjeplass på resultatlista fra Park City. At Deborah Compagnoni kjørte skidressene av alle jentene - og vant med over 3,5 sekunder - spiller ingen rolle.

- Hun er dronningen av storslalåmkjøring. Hun kjører skikkelig godt på ski. Men alle har hver sin kjørestil som de må utvikle. Det går ikke an å se på henne og forsøke å kjøre slik hun gjør.
- Men det er artig å se på. Hun kjører så fint, og det ser så lett ut, sier Andrine om Italias kvinnelige Tomba.

Andrine Flemmen har gjort store framskritt denne sesongen. Tidligere satt kjøringen i deler av løypa, i høyden kanskje en omgang. I går stemt det meste.

Kjører snowboard

- Måtte satse skikkelig, sier hun.

Andrine er fullstendig skifrelst. Når hun ikke er på to ski, tar hun turen opp i løypa på snowboard. Allsidigheten er med på å utvikle henne.

- Snowboard er vanskelig, men veldig moro, sier hun.

Molde-jenta forventer seg mye også av super-G-sesongen. Og nå - som hun er klar for OL i storslalåm - går det an å kjøre uten press i den nest raskeste grenen også.

Men Andrine klarte ikke tenke så lang, midt oppi alle gledescenene i Park City i går kveld. Hun nøt hvert øyeblikk.

- Det var ikke vanskelig å holde hodet kaldt mellom omgangene. Treneren min ga meg beskjed om å slappe av. Alt gikk etter planen, gliser hun.
Det var ikke vanskelig å holdehodet kaldt.