Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tidligere Monaco-sjef:

- Det største jeg har opplevd

Sportslig leder Tor Kristian Karlsen er nesten tom for ord etter den utrolig snuoperasjonen på Åråsen som sikret opprykket for Start.

STOLT: Tor Kristian Karlsen er ekstremt stolt over hvordan Start har opptrått dette året. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
STOLT: Tor Kristian Karlsen er ekstremt stolt over hvordan Start har opptrått dette året. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer

ÅRÅSEN (Dagbladet): Allerede som 21-åring startet han som talentspeider i Grasshopper Club Zürich. I 2008 tok han jobben som sportsdirektør i Fredrikstad før han hoppet videre til det internasjonale markedet og Monaco. Der jobbet han som sportsdirektør og administrerende direktør, og var mannen som hentet topptreneren Claudio Ranieri til den italienske klubben.

Det er få som har mer fotballerfaring enn Tor Kristian Karlsen. Likevel er det en vinterkveld i desember på norsk jord som seiler opp som Oslo-mannens absolutt beste øyeblikk i karrieren.

- Det er det største jeg har opplevd. Rett og slett på grunn av det vi har vært gjennom de to siste åra og den berg-og-dal-banen som det har vært. Og at det skjer på denne måten her i tillegg, det er jo helt ellevilt, sier Karlsen til Dagbladet etter at Start sikret opprykket mot Åråsen på bortebane.

Ellevill snuoperasjon

Joey Hardarsons menn startet kampen med en 2-1-ledelse fra forrige oppgjør, men et sultent LSK-lag gjorde det tøft for sørlendingene. Da hjemmelaget hadde puttet fire mål, trodde de fleste at opprykket glapp.

- Jeg har ikke så mye å komme med akkurat nå. Jeg vet med erfaring at sånne kamper som det her pleier komme opp med de helt utroligste historiene. De lever sine egne liv. Men på 4-0 så begynner det å se veldig tungt ut, sier Karlsen.

Så meldte Martin Ramsland seg inn i kampen. Mannen med fortid i Sogndal scoret tre mål på seks minutter, tjue minutter før slutt - som også var Starts første store sjanser i kampen - og snudde en 4-0 ledelse til 4-3, og sammenlagt 4-5 til Start.

Det kokte på Åråsen. Hjemmefansen klikket fullstendig - bluss ble kastet mot egne spillere - og «fugla» trengte politieskorte da tapet var et faktum.

- Atle Roar Håland, som på en måte var manageren inn mot laget, sa før kampen at vi må ikke gi opp selv om det blir to, tre eller fire mål imot – og det viser vi. Så fort vi får ett mål så begynner Lillestrøm å tenke litt.

Selvfølgelig merker Start at Lillestrøm er et lag som har møtt mye motstand, påpeker fotballtoppen.

- Vi har jo også vært gjennom disse periodene her og vet hvordan selvtillit spiller inn. Det er slik toppfotball er. Alt handler om mentalitet og det har denne gruppa her vist. Hatt kniven på strupen hele året og klart å få fram resultater, sier Karlsen.

Artikkelen fortsetter etter videoen. Se scenene fra Åråsen:

GRÅT: Det ble mye følelser på Åråsen da Start på utrolig vis klarte å snu kampen, og dermed sende Lillestrøm ned til OBOS-ligaen. Video: Fredrik Filtvedt / Dagbladet TV Vis mer

Usikker på veien videre

Tor Kristian Karlsen har hatt et turbulent år. Tidligere i år ble fotballtoppen overfalt og utsatt for grov vold da han var på vei hjem til leiligheten i Oslo etter middag med venner. Sportssjefen ble alvorlig skadd og fikk konstatert hjerneblødning og flere brudd i kjeven etter hendelsen, men til skuffelse for 43-åringen ble saken henlagt.

Og til tross for opprykk og jubelscener onsdag kveld, er Karlsen usikker på hva som skjer videre.

- Du skal være med neste år også?

- Det vet jeg ikke. Det har vi ikke snakka om, men jeg er bare glad for at jeg har vært med og bidratt på min måte. Jeg har blitt veldig glad i klubben, så vi får bare la dette synke inn og se hva som skjer etter det, sier Karlsen.

Uansett hva som skjer, påpeker sportssjefen at han er ekstremt stolt over hva klubben har fått til dette året.

- Laget har progressivt vokst gjennom høsten og vi har jo vært forberedt på det verste om det ikke skulle bli opprykk. Vi har sett litt på hvordan Aalesund gjorde det og Bodø Glimt året før, og vet at det andre året gjerne kan bli veldig sterkt. Etter hvert finner vi litt ut av det, og det følte jeg også vi var i ferd med å gjøre. Det er jo klart at det er i eliten vi ønsker å være, avslutter Karlsen.