Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det største man kan vinne i Sverige

Mats Zucarrello Aasen jubler for gullhjelmen.

SPILLERNES VALG: Mats Zuccarello Aasen (22) har vært en sensasjon for svensk ishockey. I dag vant han gullhjelmen. Arkivfoto:  Erik Berglund/Dagbladet
SPILLERNES VALG: Mats Zuccarello Aasen (22) har vært en sensasjon for svensk ishockey. I dag vant han gullhjelmen. Arkivfoto: Erik Berglund/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Mats Zuccarello Aasen er den første nordmannen som mottar den prestisjetunge utmerkelsen Gullhjelmen i svensk ishockey.

Landslagsforwarden er først og fremst takknemlig etter at det ble kjent at eliteseriens spillere valgte seg den 22-årige Modo-stjernen.

- Det er det største man kan vinne som hockeyspiller i Sverige. Jeg takker alle som har stemt på meg, sier Mats til Dagbladet.

Han fikk beskjed om at gullhjelmen var hans for et par dager siden. Når han kan teste passformen på det gylne hodeplagget vet han ikke, men overrekkelsen skjer i Globen i Stockholm.

Poengrekord i Modo
I 2008 var Zuccarello i norske ishockey, som talentfull poengplukker i Frisk. Denne sesongen har han notert flest poeng av alle i eliteserien, med 64 poeng - 23 mål og 41 assist.

Ingen i Modos historie har plukket flere poeng på én sesong, skriver klubbens hjemmeside.

- Ting har gått veldig fort etter at jeg kom til Modo for to år siden. Jeg har lært utrolig mye, og stortrives både på og utenfor banen, sier Zuccarello Aasen.

Han beskriver overgangen fra norsk til svensk eliteserie som «natt og dag».

- Det er større profesjonalitet i alle ledd, og interessen i media og blant folk flest er mye større. Vi trener ikke så mye mer enn hjemme, men nivået på spillerne er vesentlig høyere - og derfor blir naturligvis kvaliteten på treningene mye bedre, sier oslogutten.

VM neste
Storspill i OL sørget for nye NHL-spekulasjoner, og tidligere i dag mente Espen Shampo Knutsen at 22-åringen er moden for verdens aller beste proffliga.

- Vancouver-OL var en flott opplevelse, og Norge spilte en god turnering. Det var bare en seier som manglet, og den håper jeg kan komme i VM som nå står for tur. En plass i mellomspillet bør være et mål der, sier 22-åringen til Dagbladet.

MANGLET SEIER I OL: Zuccarello Aasen håper Norge tar seg videre i VM. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
MANGLET SEIER I OL: Zuccarello Aasen håper Norge tar seg videre i VM. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!