DEPPER: Tysklands Anja Mittag fortviler. Tyskland er ute av EM etter et overraskende tap mot Danmark. Foto: AFP PHOTO / TOBIAS SCHWARZ
DEPPER: Tysklands Anja Mittag fortviler. Tyskland er ute av EM etter et overraskende tap mot Danmark. Foto: AFP PHOTO / TOBIAS SCHWARZVis mer

Fotball-EM for kvinner 2017:

- Det største sjokket i EM-historien

Uefa har kåret EM-overraskelser.

(Dagbladet) Overraskelsene har kommet på rad og rekke i det pågående fotball-EM for kvinner i Nederland. Igjen i semifinalene står Nederland - England og Danmark - Østerrike.

I kvartfinalene gikk flere på en stjernesmell. Tyskland - som har vunnet seks EM på rad - tapte overraskende 1-2 for Danmark. Nettopp dette resultatet blir av Uefa kåret til det største EM-sjokket noensinne. Norges 0-2-tap mot Belgia i årets EM er for øvrig nummer to på lista.

- Det største sjokket i EM-historien. 2-1-seieren til Danmark er den siste i et EM stappfullt av overraskelser, oppsummerer Uefa.

Tyskerne tar exiten tungt - og det spøker for landslagssjef Steffi Jones. De seiersvante regjerende OL-mesterne fra 2016 ble til tider rundspilt av Danmark i 2. omgang. En sein dansk 2-1-scoring var nådestøtet.

I tyske medier omtales hele EM som en fiasko.

I tyske Bild spekuleres det på at Jones må forlate stillingen etter bare ett år. Landslagssjefen innrømmer at hun tar på seg det taktiske ansvaret.

- Så klart må jeg sette spørsmålstegn ved avgjørelsene mine. Vi vil analysere EM og se om det er noe med systemet vårt, eller om vi må gjøre andre forandringer, sier Jones etter skuffelsen.

FORTVILER: Steffi Jones. Foto: AFP PHOTO
FORTVILER: Steffi Jones. Foto: AFP PHOTO Vis mer

Lunsjkamp

Tysklands målvakt Almuth Schult oppsummerer - og klager på tidspunktet kvartfinalen ble spilt på. Matchen ble nemlig utsatt fra lørdag kveld til søndag klokka 12.00 på grunn av været.

- Vi manglet aggressivitet. Vi mistet rytmen vi har hatt i flere uker og må varme opp klokka 11. Det er en katastrofe, sier målvakt Schult.

Uansett: Dette er første gang siden 1993 at Tyskland reiser hjem fra et EM-sluttspill uten å nå finalen. I 1993 var det for øvrig Norge som slo Italia i finalen.

Medalje-forvirring

For overraskelseslaget Danmark har EM vært et lite eventyr. Danskene sendte Norge ut av EM ved å bli gruppetoer. Nå står de i semifinalen. Og det bød også på litt forvirring for spillerne, som trodde de var sikret medalje etter seieren mot Tyskland.

Tidligere har Det europeiske fotballforbundet (UEFA) delt ut gull, sølv og bronse (delt mellom tapende semifinalister) i kvinne-EM. Det ble gjort seinest i forrige mesterskap for fire år siden, men slik blir det ikke i år. Det er kun laget medaljer til finalistene.

Den endringen hadde ikke de danske jentene fått med seg.

- Nå har vi sikret oss en medalje, men jeg har allerede en bronse fra før (2013). Nå skal vi ha en høyere valør, sa forsvarsspiller Line Røddik.

Begge semifinalene spilles torsdag.

JUBEL: Danskene feirer scoring og seier mot Tyskland. Foto: AFP PHOTO / TOBIAS SCHWARZ
JUBEL: Danskene feirer scoring og seier mot Tyskland. Foto: AFP PHOTO / TOBIAS SCHWARZ Vis mer