– Det største vi kan oppleve

Europa viktigere enn sesongoppkjøringen.

•Følg Basel - Brann direkte fra kl. 20.45

(Dagbladet.no): Det ble som viden kjent ikke noen EM-tur for Åge Hareides menn, men i kveld har Brann muligheten til å vise frem norske fotball fra sin beste side i Sveits. På St. Jacob Park i Basel har seriemestrene fra Bergen muligheten til å sikre avansement til utslagningsrundene av årets UEFA Cup.

Oppskriften er enkel: Vinner bergenserne mot de sveitsiske serielederne, kan man åpne det obligatoriske kampprogrammet for 2008-sesongen med to europacupkamper i februar.

Skulle kvelden derimot ende med poengtap for Brann, er ikke alt håp om videre spill ute. Men da må man håpe på hjelp fra Hamburg i kveld som møter Dinamo i Zagreb.


Garanterer full satsing

Skulle det gå Branns vei, garanterer sportsdirektør Roald Bruun-Hanssen endringer i oppkjøringen til forsvaret av tippeligagullet.

– Nå er det sånn at om vi får muligheten til å spille videre i UEFA-cupen, så er det noe av det største vi kan oppleve. Da sier det seg selv at vi må tilpasse sesongoppkjøringen til disse kampene, sier Bruun-Hanssen til Branns hjemmesider.

Bruun-Hanssen frykter ikke at europacupambisjonene vil gå på bekostning av forberedelsene til seriestart 30.mars.

AVANSEMENT I BLIKKET:Mons Ivar Mjelde og Brann håper og tror på et bedre resultat mot Basel enn i 2000. Foto: AP
AVANSEMENT I BLIKKET:Mons Ivar Mjelde og Brann håper og tror på et bedre resultat mot Basel enn i 2000. Foto: AP Vis mer

– Nei, tvert i mot. Det vil være en stimulanse. Det er ikke noe problem å tilpasse formen slik at du kan prestere også i denne perioden av sesongen. Du må bare justere treningene for å tilpasse det til både oppkjøringen, og de enkeltkampene som kan vente oss, er sportsdirektørens oppfatning.

– Stor forskjell

Det er ikke første gang Brann og Basel møtes i UEFA-cup-sammenheng, og forrige gang endte med en solid nedtur sett med røde øyne.

Etter å ha skaffet seg et godt utgangspunkt med 2-3 tap på bortebane, hadde bergenserne Basel i kne med 4-1 ledelse etter halvspilt returoppgjør på Stadion. Et selvmål av Roy Wassberg og en straffescoring av gjestene sendte imidlertid Brann hodestups ut av turneringen. Kampen endte for ordens skyld 4-4.

Brann-trener Mons Ivar Mjelde frykter imidlertid ingen gjentagelse, og er optimistisk.

– Det er stor forskjell på den gang og nå. Tiden har gått og fotballen har utviklet seg. Ut fra tidligere prestasjoner i cupen i år, lever håpet i beste velgående, sier Mons Ivar Mjelde til NRK.

Basel-sjef Christian Gross tar på ingen måte lett på oppgaven.

– Absolutt ikke. De har vunnet serien og det har gitt klubben et voldsomt løft. Jeg ser egentlig ingen åpenbare svakheter hos Brann, uttalte Basel-trener Christian Gross på gårdagens pressekonferanse ifølge Bergensavisen.

– Det største vi kan oppleve

PS! Med Kristjan Örn Sigurdsson ute med skade i øyehulen, valgte Mons Ivar Mjelde å bruke Erlend Hanstveit som stopper sammen med Olafur Bjarnason mot Dinamo Zagreb forrige uke. Begge får fornyet tillit mot Basel. Suspensjoner på Eirik Bakke og Hassan El-Fakiri gjør at Jan Gunnar Solli og Cato Guntveit må ta ansvar på sentral midtbane. Basel, på sin side, er usikre på om viktige Marco Streller og Scott Chipperfield blir klare i tide til kveldens oppgjør.

NYE TIDER: Mons Ivar Mjelde frykter ikke for gjentagelse av tidligere møter med Basel.
TVILSOM: Basels landslagsspiss Marco Streller er usikker foran kampen mot Brann.