- Det styggeste sjølmålet i norsk fotball

Molde-leder Olav Boksasp raser mot Norges Fotballforbund etter at ankeavgjørelsen fra kvartfinalen mot Start ble kjent. - Tillitten til forbundet er svekket. Dette er det styggeste sjølmålet i norsk fotball, sier Boksasp, som ikke utelukker rettsak mot NFF.

Molde-ledelsen føler seg overkjørt av Norges Fotballforbund. Nå frykter de kaos i norsk fotball som følge av forbundets avgjørelse i protestsaken.

- Vi tar det til etterretning, men ser at forbundet bruker regelverket rett ut og bruker lovens strengeste straff for en administrativ feil som vi har innrømmet. Dette kan ikke norsk fotball leve med, sier Boksasp til Dagbladet.no.

I kveld møtes styret i Molde Fotballklubb. De skal avgjøre hva som skal gjøre med ankeutvalgets avgjørelse. Boksasp ser ikke bort fra at cupdramet kan ende i retten.

- Det vil jeg ikke utelukke. Vi er oppgitt. Hele miljøet er knust, sier Boksasp.

- Forbundet har bestemt seg for denne regelfortolkningen. Fotball-Norge og de som har laget loven sier at den ikke skal tolkes på denne måten, mens forbundet sitter på sin høye hest med sin egen oppfatning. Denne avgjørelsen kan medføre kaos i norsk fotball. Det kommer til å bli vanskelig å få folk til å ta verv i fotball når man ser konsekvensene det kan få både sportslig og økonomisk, sier Boksasp.

Molde-lederen vil ikke si noe om hva han synes om Starts opptreden i denne saken. Sjøl har Molde vært involvert i to episoder på Molde Stadion denne sesongen med feil på dommerkortet. Ved begge tilfeller gjorde Molde dommeren oppmerksom på feilen.

- Vi har opplevd liknende saker i år. En høyprofilert spiller sto oppført med feil nummer på dommerkortet. Vi gjorde dommeren oppmerksom på det under kampen. Et annet lag hadde flere feil på dommerkortet. Da sa vi også fra under kampen slik at det ble rettet.

Hvorfor protesterte ikke dere ved disse anledningene?

- Det ville være utenkelig for oss å benytte regelverket på en sånn måte, sier Boksasp.

- Tilliten til forbundet er svekket. Dette er ikke Molde forballklubb mening alene, dette er norsk fotballs mening.