C-MOMENT: Luis Suarez tok ned et langt framspill på skuldra, før han lynraskt fintet ut Tim Krul og trillet inn 1-1 for Liverpool. Foto:  AFP PHOTO/PAUL ELLIS
C-MOMENT: Luis Suarez tok ned et langt framspill på skuldra, før han lynraskt fintet ut Tim Krul og trillet inn 1-1 for Liverpool. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLISVis mer

- Det Suarez gjør her er nesten umulig

Magi fra Liverpool-spissen - som gikk misfornøyd av banen.

Liverpool - Newcastle 1-1

(Dagbladet): Han er elsket av Liverpool-fansen og mislikt av mange andre.

Men de færreste kan argumentere mot at Luis Suarez, når han dropper faktene og konsentrerer seg om det han skal, er en briljant fotballspiller.

Mot Newcastle hentet han fram litt magi da Liverpool trengte det som mest.

- Nesten umulig, selv uten motstand
Rødtrøyene stanget og stanget mot en kompakt forsvarsmur, og sleit som så ofte før med å omsette overtak i banespill i mål og målsjanser, da Jonas Gutierrez slo en feilpasning i tilsynelatende ufarlig område.

Venstreback José Enrique, som har fått mye kjeft denne sesongen, slo en glitrende bakromsball mot Suarez. Men det var mildt sagt ikke en ferdigdempet pasning, og Fabricio Coloccini lå som klistret på Liverpool-spissen. På forunderlig vis greide likevel 25-åringen å dempe ballen silkemykt på skuldra, før han fintet vekk Tim Krul og trillet ballen i det åpne nettet til 1-1.

I TV 2s Premier League-studio var Petter Myhre rask med å utrope det til en av årets scoringer.

- Den touchen han får med skuldra er nesten umulig, selv uten motstand. Når han da klarer å holde balansen, opprettholde farta og få mottaket så kort som han gjør, er dette garantert et av årets mål, mente Myhre.

Og fortsatte:

- ET AV ÅRETS MÅL: Petter Myhre i TV 2s Premier League-studio mener Suarez-målet bør vurderes som et moment i rytmisk sportsgymnastikk. Foto:  EPA/PETER POWELL
- ET AV ÅRETS MÅL: Petter Myhre i TV 2s Premier League-studio mener Suarez-målet bør vurderes som et moment i rytmisk sportsgymnastikk. Foto: EPA/PETER POWELL Vis mer

- I rytmisk sportsgymnastikk bør dette inn på programmet!

Erik Thorstvedt påpekte det ironiske i at possession-orienterte Liverpool trengte en befriende langpasning for å sprekke Newcastle-nullen.

- Liverpool spiller og spiller, men så er det «route 1» som løser opp det hele.

Vakkert fra Cabaye
Suarez var imidlertid ikke den eneste som scoret et praktfullt mål på Anfield: Yohan Cabaye var klinisk da Newcastle fikk sin første sjanse i kampen etter 43 minutter. Hatem Ben Arfa cruiset forbi José Enrique før han vippet ballen mot lengste stolpe. Der sto Cabaye, og blåste ballen i mål på halv volley.

Målet kom i en god Newcastle-periode, etter at de hadde fått kjørt seg kraftig i første halvdel av omgangen.

2. omgang var en forsvarskamp for gjestene fram til Suarez utliknet, og for så vidt etterpå også, selv om de hadde sine sporadiske muligheter på kontringer ved Hatem Ben Arfa og Sammy Ameobi.

Etter 84 minutter ble de også redusert til ti mann, da en irritert Coloccini ruset inn i Suarez og fikk direkte rødt kort.

Da hadde han blitt herjet med gjennom store deler av 2. omgang, ikke minst da han ble parkert av Suarez ved dødlinja før Jonjo Shelvey nærmest bommet på ballen med målet sto på vidt gap.

Reprisene av taklingen viste at han ikke var mye borti Liverpool-spissen, men trolig reagerte dommeren på farta han kom inn med og intensjonen, som neppe var pen.

UTVIST: Fabricio Coloccini skjønte lite da han fikk det røde kortet for en takling på Luis Suarez. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS
UTVIST: Fabricio Coloccini skjønte lite da han fikk det røde kortet for en takling på Luis Suarez. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS Vis mer

- Det ser ut som han har bestemt seg for at «han skal jeg ta», mente Thorstvedt.

- Det er bare flaks han ikke treffer ham skikkelig, da kunne det vært beinbrudd, var dommen fra Myhre.

For Liverpool var Raheem Sterling heldig som slapp unna kort etter en stygg stempling på Papisse Cissé - som nok minst burde gitt ham et gult kort.

Liverpool trykket på for et vinnermål på overtid, men nærmere enn Shelveys heading rett på Krul og et frispark som landet oppå tverrliggeren via et Newcastle-bein kom de ikke.

Dermed har de røde fortsatt bare vunnet én av seks hjemmekamper denne sesongen. Newcastle står på sin side med fire uavgjorte og ett tap på sine fem bortekamper.

PERFEKT TREFF: Yohan Cabaye dundret inn 1-0 for Newcastle kort tid før pause. Foto:   EPA/PETER POWELL
PERFEKT TREFF: Yohan Cabaye dundret inn 1-0 for Newcastle kort tid før pause. Foto: EPA/PETER POWELL Vis mer