Det svenske fenomenet vekker oppsikt

Jan Gunnar Solli: - Vanskelig å beskrive.

STEMNING:  Hammarby har en enestående supporterkultur. Laget spiller hjemmekampene på Tele2 Arena i Stockholm. Foto: Nils Petter Nilsson
STEMNING: Hammarby har en enestående supporterkultur. Laget spiller hjemmekampene på Tele2 Arena i Stockholm. Foto: Nils Petter Nilsson Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hver gang Hammarby spiller hjemmekamp, kommer over 19 000 tilskuere i snitt. Ikke nok med det: Klubben er ikke engang i den øverste fotballdivisjonen i Sverige.

- Det er en vanvittig entusiasme rundt laget. Publikum har en sult som er vanskelig å beskrive, sier den norske midtbanespilleren Jan Gunnar Solli (33) til Dagbladet.

Hammarby har det høyeste publikumssnittet i hele Norden. Verken F.C. København, Rosenborg eller Malmö kan vise til makan. Fotball-Europa måper av hva klubben og supporterne får til, størrelsen tatt i betraktning.

Svensk thriller Jan Gunnar Solli har ei fortid i Rosenborg og Brann, og kom til Stockholms-klubben før sesongen. Når det gjenstår to runder av Superettan, det nest øverste nivået i seriesystemet, topper Hammarby tabellen.

Laget slåss med Sundsvall og Ljungskile om opprykk til Allsvenskan. Innspurten blir en thriller.

- Det er spennende dager. Sist klubben spilte i Allsvenskan, var for fem år siden. Trykket overgår mye av det som skjer ute i Europa, mener Solli.

Høy klasse Han har 40 landskamper for Norge. Den siste spilte han mot Island i 2010, og i dag er det bare ambisjonene med Hammarby som gjelder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer