Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Det svenske sinnet: - Så utrolig forbanna. Jeg skrek

Raste mot den finske veteranen.

FORBANNA: Svenske Anna Haag (til venstre) var ikke veldig fornøyd med finske Aino Kaisa Saarinen (til høyre) på den første etappen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FORBANNA: Svenske Anna Haag (til venstre) var ikke veldig fornøyd med finske Aino Kaisa Saarinen (til høyre) på den første etappen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var ingen som kunne gjøre noe med de norske jentene på dagens stafett, og Marit Bjørgen kunne gå inn til sitt tredje VM-gull i ensom majestet.

Et snaut minutt etterpå kom svenske Stina Nilsson og Krista Pärmäkoski inn på stadion, og førstnevnte spurtslo finnen og sikret svensk sølv til stor jubel fra lagvenninnene.

Like god stemning var det deirmot ikke blant svenskene etter den første etappen.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Forbanna

Anna Haag åpnet ballet for de blågule, og holdt lenge følge med Maiken Caspersen Falla, men måtte til slutt slippe.

Det var ikke hennes egen feil, om man skal tro Haag selv. Hun la skylda på finske Aino Kaisa Saarinen for at hun ikke fikk gitt Charlotte Kalla et bedre utgangspunkt.

- Jeg var så utrolig forbanna da jeg vekslet med Charlotte. Jeg skrek til Kaisa at «du kan ikke gå inn foran meg», men hun gjør det likevel. Jeg turte ikke å gjøre det samme da Maiken stakk, og der mistet hun alt, sier Haag til SVT ifølge svenske Aftonbladet.

SØLVVINNER: Stina Nilsson spurtet Sverige inn til sølv i dagens stafett. Ifølge henne selv, hadde ikke finnen en sjans på å slå henne. Video: Øyvind Godø / Lise Rafaelsen / Dagbladet Vis mer

Kalla måtte bruke krefter på å ta igjen Heidi Weng, og det gjorde seg gjeldende på slutten av etappen. Svenskenes største stjerne tapte stort på slutten, og gikk laget ut av gullkampen.

- Jeg er kjempefrustrert. Jeg ville ikke at Charlotte skulle være nødt til å jage, sier Haag.

- Forsøkte

Kalla innrømte selv at hun var sjanseløs på å følge når det ble rykket i teten.

IMPONERT: Maiken Caspersen Falla ble overrasket da hun fikk høre at Uhrenholdt Jacobsen fikk ett minutts ledelse på sin etappe. - Det var mye! Imponerende! Video: Øyvind Godø / Lise Rafaelsen Vis mer

- Jeg forsøkte å gå hardt og kraftfullt, men de var utrolig sterke. Jeg klarte ikke å følge dem, sier hun om sine rivaler.

- Jeg prøvde å gå avslappet, for jeg vet at hvert eneste sekund er viktig. Men det var veldig tøft, sier Kalla.

Desto større opptur ble det naturlig nok for svenskene da Ebba Andersson fulgte opp med en meget god tredjeetappe, tross Norges uinntakelige forsprang.

Ungjenta la grunnlaget for Sveriges sølvmedalje, da hun sendte Stina Nilsson ut likt med finske Krista Pärmäkoski.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!