Det svenske supertalentet forsvant: - Trist

Elienor Werner drømte om OL-gull, men forsvant plutselig fra kartet.

LYS FRAMTID: Elienor Werner (i midten) vant gullmedaljen i junior-VM 2015. Her sammen med Phillipa Hajdasz fra Australia og Qiaoling Chen fra Kina. Foto: Patrick Smith/Getty Images
LYS FRAMTID: Elienor Werner (i midten) vant gullmedaljen i junior-VM 2015. Her sammen med Phillipa Hajdasz fra Australia og Qiaoling Chen fra Kina. Foto: Patrick Smith/Getty Images Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Norge og Sverige vekker oppsikt med flere utøvere i verdensklasse like før friidretts-VM braker løs.

Karsten Warholm, Jakob Ingebrigtsen, Armand Duplantis og Daniel Ståhl er blant de største stjernene i friidrettsverden, men svenskene skulle nok ønske at de hadde et til navn helt i verdenstoppen.

Elienor Werner vant gull i junior-VM i 2014, og det var knyttet store forventninger til den unge svensken. Selv drømte hun om OL-gull, men like etter VM-bragden forsvant Werner.

- Hun forsvant fra kartet

Werner har bare rukket å bli 21 år gammel, men har ikke deltatt i et eneste stevne på over to år - 828 dager for å være nøyaktig.

Samtidig som Armand Duplantis debuterte for Sverige og tok junior-VM-gull i 2015, sørget Werner for en svensk dobbel i stavsprang i 2015.

Den svenske jenta hoppet 4,26, og slo neste konkurrent med 21 centimeter. Etterpå fikk hun møte legendariske Sergej Bubka.

- Nå drømmer jeg om OL-gull, uttalte den offensive svensken etterpå. Men det var da nedturen startet.

I 2016 deltok hun bare i en konkurranse. Og i 2017 ble det samme antall stevner. Samtidig hoppet hun bare lavere og lavere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer