Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Det svenske United-talentet som endte opp i Ungarn

Nå er Bojan Djordjic klar for sin åttende klubb på ti år.

UNITEDPROFF: Bojan Djordjic reiste til Manchester United som 17-åringen. I løpet av seks år fikk han to kamper for A-laget. Nå returnerer han til Blackpool i engelsk fotball. Dette bildet er fra en ligacupkamp mot Arsenal i 2001. Foto: REUTERS/Stephen Hird
UNITEDPROFF: Bojan Djordjic reiste til Manchester United som 17-åringen. I løpet av seks år fikk han to kamper for A-laget. Nå returnerer han til Blackpool i engelsk fotball. Dette bildet er fra en ligacupkamp mot Arsenal i 2001. Foto: REUTERS/Stephen Hird Vis mer

(Dagbladet): Bojan Djordjic startet karrieren i svenske Brommapojkarna før han dro til Manchester United som 17-åring i 1999.

Men karrieren tok aldri av i England for gutten som var spådd å bli den nye Ryan Giggs. Nå melder svensk presse at han er klar for engelsk fotball og Blackpool etter en rundreise i Europa.

Fristilt Torsdag ble han fristilt fra den ungarske klubben Videoton.

Partene avbrøt kontrakten, og Djordjic fikk ifølge Aftonbladet en kompensasjon på 2,7 millioner kroner. 12 år etter at han ble klar for United - blir Blackpool hans åttende klubb på CV'en på de siste 10 åra.

- Jeg hadde en klausul som sa jeg kunne bryte kontrakten dersom jeg ikke var fornøyd med spilletiden. Jeg møtte klubben og ble enig om å bryte avtalen. Vi skilles som venner, sier Djordjic til den svenske avisa.

Stort talent 29-åringen er nå på vei til Blackpool, som rykket ned fra Premier League i år.

Djordjic ble regnet som et stort talent da han var i Manchester United på samme tid som Henning Berg, Ole Gunnar Solskjær, Ronny Johnsen og Erik Nevland.

- Vi spilte aldri sammen. Han var en unggutt i United da jeg var der, skriver Henning Berg i en sms til Dagbladet.

Berg var i United fra 1997-2000.

Snart ti klubber Svensk presse hevder avtalen med Blackpool er så godt som klar, men verken klubben selv eller Djordjic egen far vil bekrefte dette.

- Jeg har forsøkt å få tak i Bojan i hele dag, men får ikke tak i ham. Jeg vet faktisk ikke hva som skjer, sier pappa Ranko til fotbollskanalen.se.

- Vi kommenterer ikke spilleroverganger. Hittil er ingenting klart, sier Blackpools presseansvarlig Matt Williams til Expressen.

I RØDE STJERNE:Bojan Djordjic spilte en kort periode i Røde Stjerne. Her fra en kamp i UEFA cupen mot  Soren Berg og danske OB Odense. Foto: AP Photo/Darko Vojinovic.
I RØDE STJERNE:Bojan Djordjic spilte en kort periode i Røde Stjerne. Her fra en kamp i UEFA cupen mot Soren Berg og danske OB Odense. Foto: AP Photo/Darko Vojinovic. Vis mer

Djordjic fikk aldri tillit av Alex Ferguson i United. Allerede i 2001, to år etter at han kom, ble han lånt ut til Sheffield Wednesday. Der fikk han kun fem kamper.

Sesongen etter ble han lånt ut til danske AGF, før han i 2002/03 igjen ble lånt ut til serbiske Røde Stjerne.

I januar 2005 gikk han til skotske Rangers på «free transfer». Der ble han heller ingen hit, og ble etter kort tid hentet til Plymouth av nåværende Blackpool-trener Ian Holloway.

I 2007 vendte han tilbake til svensk fotball og AIK, før han i fjor bestemte seg for å prøve lykken i ungarsk serie. I ungarske Videoton fikk han fem kamper.

Nå gjenstår det å se om han kan få en ny start under sin gamle trener, Ian Holloway.